Komplikált kérdés. Milyen amyagi háttérrel, milyen utazásban gondolkodtok?
Szóval beszélgettünk a barátommal és 2 teljesen eltérő véleményen vagyunk az utazás amyagi fedezetével kapcsolatban.
Itt arra gondolok hogy kerül mondjuk 2 főre 1 olasz út 1 hétre mondok egy számot 800 ezer forintba. (Fiktív összeg, csak a példa kedvéért)
A pénz amit raszánunk mondjuk ennyi.
Az én véleményem az, hogy nem keresünk rosszul, van ennyi pénzünk sőt hálistennek több is... nem tervezünk jelenleg házfelújítást, autóvásárlást vagy egyéb nagyobb kiadással járó dolgot. Én simán mennék, ő nem.
Azt mondja, hogy az utazás luxus, ha az embernek 30szor annyi pénze van félretéve, akkor menjen nyaralni. Előbb ne, mert addig is kamatozik az a pénz... stb.
(Kb 5 millió egyébként nagyságrendileg a megtakarításunk vagy inkább egyenlegünk)
Mit gondoltok erről?
Én alapvetően spórolós, biztonsági játekos vagyok, de az utazasról sose mondtam le.
Az élmenyek gyűjtése is egyfajta gazdagság...
Köszi a válaszokat, inkább az anyagi fedezet része érdekelne. Azon felül hogy ki tudjuk fizetni. Tehát most van 5 millió forintunk én sem gondoltam arra hogy 4.800.000ért menjünk nyaralni, de mondjuk 1 millió szerintem belefér.
Szóval ez a része érdekelne inkább ki hogyan gondolkozik, ki hogyan kalkulálja ezt?
Van aki csak erre gyűjt vagy tartalékol egy évben és akkor amit összegyűjtött azt az egészet elveri-e és ha nem akkor mekkora részét a kasszának...?
1es vagyok... nem gyűjtünk célzottan az utazasra, de evközben fegyelmezetten költekezünk. Figyeljük a jó ár-érték aranyt, nem veszünk fölösleges kacatokat.
A spórolt pénzünk ennél jóval több, de abbol tamogatni akarjuk a gyerekeink életkezdesét, ill.a saját nyugdíjas korunkra is takarékoskodunk. Akkor is szeretnenk utazgatni. 😁
Barátom azt mondja befektetni akarja, hogy mittudomén 20 év múlva mar ne kelljen dolgoznia...
Ami jó meg szép és örülök is hogy megfogja a pénzt csakhát most vagyunk fiatalok.
Attól függ, hogy mennyi idő alatt szedtétek össze az 5M megtakarítást. Ha ennyit egy év alatt meg tudtok takarítani, akkor menjetek. Ha ez 10 év eredménye, akkor szerintem ne.
Azért értelmezhető passzív jövedelemhez ez nagyon kevés lesz.
Ez a passzívjövedelem olyan igazi álmodozás...
Jelenleg még azt se tudjuk, hogy jövő ilyenkor mennyit fog érni a pénzünk... Nemhogy 20 év múlva...
Ha meg ilyen bitcoin és hasonló szerencsejátékokban gondolkodik, még rizikósabb ....
Szia!
Nálunk én a kezdetektől szabad kezet kaptam, a férjem csak olcsón akarja megúszni. Sose mondja/mondta, hogy sokba került, meg mi másra költhettük volna...Ez örök élmény marad, a sírba úgysem tudjuk a vagyont magunkkal vinni. Az utazás nekünk, és most már a gyerekeink is nagyon fontos. Teljesen feltöltődünk tőle.
Amikor még ketten voltunk akkor is simán utaztunk külföldre is.
Mindig voltak/vannak céljaink, amik prioritást élveznek, de emellett mindkettőnknek szükségünk van a környezetváltozásra is, így minden évben a megismerkedésüktől kezdve voltunk valahol. Kezdetben csak belföld és pár nap, de később már több időre akár külföldre is. Már a gyerekek születése előtt beiktatunk egy bő 1 hetes pihenést, amire a legkisebb gyerkőc bő 1 éves kora óta visszatértünk.
Célirányosan takarítunk meg az utazásokra a havi fix megtakarítások mellett, úgyhogy van tartalék a váratlan kiadásokra is, és mindenre telik a hétköznapokban.
Emellett nézem folyamatosan a célopciók ajánlatait Sokszor jó áron utaztunk/utazunk extra kedvezményekkel, pedig most már nehezebb, mert kötve vagyunk az iskolához.
Ki lehet fogni jó áron utakat, és a külföld nem feltétlenül drágább mint belföld.
Pl. idén voltunk Velencében és a gyönyörű város mellett, volt fürdés a tengerben, finom olasz ételek/fagyi. Nem volt vészes áron, mondjuk nekünk városnézésekhez elég egy alapszálloda reggelivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!