Elvihetem a gyereket 1 hétre Horvátországba nyaralni ha az apa nem írja alá a beleegyező nyilatkozatot?
5-ös, hát Svájcba belépéskor pl szállítottak le pontosan ezért apukát a gyerekkel a határon.
Nem volt beleegyező nyilatkozata - oké, akkor most szépen velünk jöttök és addig a határőrségen tartották őket, míg az olasz anyukát el nem tudták érni, hogy igen, apuka svájci és nem rabolja a gyereket.
Szóval azért ezzel óvatosan.
De ismerőséknél is kötelezően ki kellett tölteni egy nyomtatványt, mikor anya hazament volt repülővel a gyerekével.
Pedig ők bsszus házasok! a férjével.
Ok, kérdező. Elvileg nem kell. Gyakorlatilag meg ha bármi történik, simán bajba kerülhetsz.
Nekem kizárólagos felügyeleti jogom volt, apának semmi köze nem volt már így a gyerekhez. Bizony folyamatosan a hiteles forditassal és apostille pecséttel ellatott jogeros birosagi ítélettel utaztunk és nem egyszer volt rá szükség, hogy bizonyítani kellett, az én gyerekem és utazhat velem. Millióknak nem kell , de ha tőled épp kérik, mit csinalsz? Gondolj bele, te csak bemondod, hogy nyaralni mész a gyerekkel. Mi van, ha apuka is úgy dönt, nyaralni viszi -aztán nem hozzá vissza?
De ez nem úgy megy, hogy "épp kérik"!!!!! Nem kell b€sz@rni, meg kell mondani a hatóságnak, mi van.
Ha jogszabály előírja, akkor kényszerítsék ki! Ez a legrosszabb, ami a gyerekkel történhet, hogy olyen teszetoszta, tutyimutyi szülői vannak. Ha egyik egy barom, a másik legalább ne legyen az!
Köszönöm a figyelmet, lehet lepontozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!