Elvihetem a gyereket 1 hétre Horvátországba nyaralni ha az apa nem írja alá a beleegyező nyilatkozatot?
Ha ennyire nem törődik a gyerekkel miért nem kérted már a kizárólagos felugyeleti jogot?
Ha nem írja alá a nyilatkozatot és épp ellenoriznek rendőrségi ugy lesz belole. Bíróság, sürgős, soron kívüli eljárásban kizárólagos felugyeleti jogot kérni
Nem kell a különélő szülő hozzájárulása:
A szülő a gyermekét nem huzamos időre, illetve nem letelepedés céljából a másik szülő hozzájárulása nélkül külföldre viheti, ha
szülők közösen gyakorolják a szülői felügyeleti jogot;
De akkor miért ezt írják a neten?
Ha az útlevél meglétéhez hozzájárult, akkor nem kell tőle semmi, mert csak nyaralni mentek.
De én megkérném a helyedben a kizárólagos felügyeleti jogot, mert ugyanigy nem fogja aláirni a továbbtanulását sem, és akkor majd elmehet mosogatni 16 évesen, hiába kitűnő tanuló és mondjuk gimnáziumba szeretne járni és utána egyetemre menni. Aki 3 éve nem látogatja a gyerekét, az nem érdemli meg a felügyeleti jogot.
5!
Alapesetben. Jómagam egyedulallokent neveltem a gyerekem és nem egyszer elofordult, hogy bizony a repülőtéren kérték, igazoljam hogy az én gyerekem és hogy a másik szülő engedi az utazást. Ha pechje van a kerdezonek és tőle is kérik, akkor rosszul járt.
Amúgy meg: Kiskorúak beutazása:
"Kiskorúak és fiatalkorúak horvátországi beutazásához nem szükséges a törvényes képviselő beleegyező nyilatkozata. A horvát határrendészeti szervek azonban továbbra is vizsgálni fogják, hogy a kiskorú nem utazik-e a törvényes képviselő akarata ellenére (pl. egyedül a vonaton stb.) A 14 év alatti kiskorú magyar állampolgárok érvényes személyazonosító igazolvány birtokában is beutazhatnak Horvátországba. A fenti szabályozástól függetlenül javasoljuk azonban, hogy gyermekükkel együtt utazó rokonaiknak, barátaiknak adjanak meghatalmazást, szülői hozzájáruló nyilatkozatot. Letölthető nyilatkozat minta elérhető itt."
Amit az utolsó küldött az összhangban van azzal, amit én írtam :D Csak értelmezni kell.
Amúgy nem fogok senkit itt győzködni, akinek segítségre van szüksége írjon privátban, negyedéves joghallgató vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!