Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Létezik olyan, hogy "gettóturi...

Sic Semper Tyrannis kérdése:

Létezik olyan, hogy "gettóturizmus"?

Figyelt kérdés
Az egyik kérdésre adott válaszom ihlette meg ezt a kérdést. Tök szivesen körbenéznék egyszer New York vagy Los Angeles valamelyik gettónegyedében, de akár egy brazil favelában is, hogy milyen ott az élet. Van olyan cég, ami esetleg ilyennel foglalkozik, vagy ez a szegmens még üres (mert akkor ezen gazdagszok meg, míg szitává nem lőnek :D)?
2022. máj. 5. 21:03
 1/8 grafno ***** válasza:
67%
Pestre van utazasszervezes a ahol putrit lehet megnezni. Tv-ben lattam pár eve.
2022. máj. 5. 21:17
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem kötnek rád életbiztosítást...

Bemenni lehet, kijönni nem biztos... legalabbis élve...

2022. máj. 5. 21:20
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nairobi Kibera-ba megy tour, de sokat latsz ha a commuter train-nel keresztulmesz rajta.
2022. máj. 5. 21:26
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen van ilyen, a hármad válaszoló említette Kiberat, ami messze keményebb hely, mint bármi az USA-ban, de van még csomó. Dharaviban én is voltam, még aludtam is egy éjszakát egy helyi srácnál. Amúgy a fejlett országok slumjai jellemzően sokkal lelketlenebb helyek. Óriási gond csomó ilyen túrával, hogy nagyjából emberszafarik, mutogatják a nyomort, meg max elvisznek egy épületbe, ahol három szocmunkás vív szélmalomharcot az AIDS-el meg a droghasználattal meg van egy tantermük hétvégi órákat tartani. Néha ki lehet fogni olyat, hogy helyiek visznek körbe és kicsit be is tudsz csatlakozni a létezésbe (ez például nagy különbség a fejlett országokhoz képest, az ottani nyomornegyedekben nagyjából semmi nem történik, Ázsiában meg Afrikában mindenki tesz-vesz).
2022. máj. 5. 23:04
 5/8 anonim ***** válasza:
Mondjuk amit grafno emleget, az egy minden tekintetben igényesen megszervezett, rendkívül sok kapcsolatépítéssel és kutatással összeállított gyalogos városnéző túra a Józsefváros kevésbé boldog részén, ami messze nem emberszafari, hanem a terület építészeti-kulturális értékeinek bemutatása mellett végzett társadalmi érzékenyítés is. Szóval próbált itt vicceskedni a kedves válaszoló, csak kicsit mellényúlt.
2022. máj. 6. 05:41
 6/8 anonim ***** válasza:
Hacsak nem Abrams M1A2-vel visznek akkor én kösz, nem mennék. Amúgy meg mi látnivaló van ott? Putrik meg csóró emberek meg bűnözők és prostik?
2022. máj. 6. 09:32
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Két dolgot kifelejtettek az eddigiek.

Az egyik, hogy mindenkinél van valamilyen fegyver.

A másik, hogy minden ami rajtad vagy nálad van, az kell nekik.

2022. máj. 6. 11:25
 8/8 anonim ***** válasza:

#7: "A másik, hogy minden ami rajtad vagy nálad van, az kell nekik."

És ha nem akkor talán van valaki, aki fizet érte, hogy ne darabokban kapjon vissza, ha más nem akkor talán az állam. Ha senki se akkor meg mész a szemétdombra a többi hulla mellé.

2022. máj. 6. 12:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!