Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Szerintetek lehet fürdeni a...

Szerintetek lehet fürdeni a 15-18 fokos tengerben?

Figyelt kérdés

Meglehet szokni?

Lehet ennek valami egészségügyi következménye később?

2022. jan. 12. 19:29
1 2
 11/19 anonim válasza:
100%
Nem ajánlott, de lehet. Én pl nem bírom a hideg vizet.
2022. jún. 15. 20:47
 12/19 NTBS ***** válasza:
100%
Persze, jó kaland.
2022. szept. 7. 12:30
 13/19 franciasrac ***** válasza:
Megcsináltam Normandiában, képzeld nem is haltam meg, jó élmény volt
2022. szept. 8. 03:24
 14/19 anonim ***** válasza:

Az óceán kb. ilyen hőmérsékletű nyáron is, pl. Portugáliában. És mégis tömve vannak a strandok. Az igaz, hogy este 6 körül már senki nem megy be a vízbe.

Tehát attól is függ, hogy süt-e a Nap és a levegő milyen meleg. Ha a levegő is hűvös és nincs Nap, akkor könnyen meg lehet fázni.

És igen, vannak olyan elvetemültek, akik télen is bemennek a Dunába úszni.

2022. szept. 16. 09:34
 15/19 anonim ***** válasza:
En iden bementem ilyen 18-19 fokos oceanba, de nagyon maceras volt bemenni - csak fokozatosan tudtam, es nem is voltam sokat bent. Semmi bajom nem lett tole. Ezt megelozo nap egy masik partszakaszon estefele mar nagyon kellemetlen hideg volt, ott neoprenben SE mentem be, lehetett kb 17 fokos a viz. Esetleg neoprennel probalkozz.
2022. szept. 16. 15:25
 16/19 anonim ***** válasza:
Portugáliában élek, az Atlanti-óceán partján. A víz hőmérséklete talán szeptemberben a legmelegebb, nagyon max. 20 fok. Azon kívül 17-18-19 fokos egész nyáron. Klasszikus értelemben véve fürödni vagy úszni nem lehet benne az erős hullámok miatt. De a víz hőmérséklet számomra egyáltalán nem zavaró, sőt! Nyáron mikor van 35 fok, kifejezetten felfrissít. Általában már áprilisban csobbanok először, és okt. közepe-vége fele utoljára. Sose volt semmi bajom tőle, sőt szerintem az immunrendszernek, vérkeringésnek kifejezetten jót tesz.
nov. 22. 11:35
 17/19 anonim ***** válasza:

Én általában megmártózok a tengerben, ha ott járok, a leghidegebb 11 fokos volt eddig, jabuárban Horvátországban. Alapból nem élvezetes 20 fok alatt, de ha az ember előtte valamilyen izzasztó tevékenységet végzett, akkor jól tud esni. Sokszor patakokban, hegyi tavakban is megfürdök részben vags egészben egy fárasztó túra után.

Amúgy 14-15 fokos vízben olyan, hogy először bemész, szar lesz, ha a kinti hőmérséklet is hasonló vagy hidegebb, akkor elkezded megszokni, de hq elkezdesz úszni, előbb a hideg víz közegellenállása miatt megint nagyon szar, de úszol 50 métert, kezd jobb lenni. Ezután úszni érdemes még úgy 400-at úszni, majd kijönni, mert ha nem is érzed már annyira, elkezdesz áthűlni.

nov. 22. 20:36
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
De Haanban nyáron kb ennyi, és fürdőváros. Család bement, én passzoltam. De amúgy az is számít, hogy milyen az idő, más érzés ha amúgy kánikula van, és megint más ha tél.
nov. 22. 20:37
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Jártam úszni, ahol telente 17°C-os volt a medence hőmérséklete.
nov. 23. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!