Szerintetek lehet fürdeni a 15-18 fokos tengerben?
Figyelt kérdés
Meglehet szokni?
Lehet ennek valami egészségügyi következménye később?
2022. jan. 12. 19:29
1/19 anonim válasza:
Fürödni lehet, csak nem érdemes. Vannak események, ahol a jeges vizekben úszkálnak. Az más kérdés, hogy nem megfelelő készülés nélkül az ember begörcsöl, megfázik, felfázik stb, de azért a 15 fokos vízben nem fog két percen belül leállni a szíved. De ne is úgy képzeld el mint nyáron, hogy órákon át úszkálsz. 10 percre bemész, mártózol egyet, úszol pár hosszt és lesz futás kifele.
2/19 anonim válasza:
Fokozatos szoktatas kell. Angolok pl csecsemokoruktol egy szal semmiben jarnak, mindent birnak. Mi, magyarok pont forditva, kis zokni, atleta, sapi, kabatka. Amitol mi tudogyulladast kapunk, masnak semmi. Ez atlagban. De fokozatos szoktatassal pl zuhany alatt lehet edzodni. Ha nincs a test hozzaszokva, sokkot is kaphat hidegviztol.
3/19 anonim válasza:
Nyolc éve máriusban Nizzában jártam, kb. 22 fok volt, és egy lány fürdött a tengerben.
4/19 anonim válasza:
ANGLIA, lONDON Április.
Látok nőt vietnami papucsban, ujjatlan felsővel, rövidnadrágban.
És látok nőt csizmában, bundában, vastag sállal.
5/19 anonim válasza:
ennel hidegeb vizben is szoktak
6/19 anonim válasza:
A nemeteknek ez a tenger nyári hőmerseklete! Tels vannak a strandok, a gyerekek ott pacsálnak a vízben. Északi tengeren es a Balti tengernél is.
7/19 anonim válasza:
Én fürödtem 18 fokos vízben, simán lehet, csak élvezhetetlen.
8/19 BeefEater válasza:
Én fürödtem 7 fokos vízben is kb hasonló levegő hőmérsékletnél. Szerintem a 15-18 fokos vízzel semmi baj nincsen. 7 fokban biztos, hogy előbb-utóbb beállna a hipothermia, figyelni kell a jelekre és azonnal kijönni a vízből.
9/19 anonim válasza:
Én 17 fokos vízbe lábszárig bírtam bemenni, egy fotó erejéig. Utána teljesen el volt fagyva a lábam. Ki kell próbálni, mennyire bírod, de nem lesz kellemes lubickolás az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!