Grúziában még mindig olyan hagyományosan nagy a vendégszeretet mint régen? Tényleg állandóan meg akarják vendégelni az idegeneket?
Megint egy butuska sztereotípia....
Lehet, hogy vannak vidéken olyan falvak, ahol a madár se jár..! de pl. turisták által "megszállt" helyeken marhára nem így van...
De amugy a vendegszeretet azt jelenti, magyaroknal is, hogy ne ha nem zabalod es iszod halalba magad, akkor nagyon megsertesz minket. Szamomra semmi pozitiv nincs ebben.
Termeszetesen sehol sem random embereket traktalnak, de ez a hagyomany inkabb valami kenyszeres lekotelezes, semmint oszinte jo szandek.
Ezt ne úgy képzeld el, hogy lépten-nyomon meg akarnának vendégelni vagy felajánlják asszonyaikat. Dehogy.
Apróságokra gondolj inkább: nincs apród, odaadják ingyen az üveg vizet; a taxis fuvar végén megkínál görögdinnyével vagy egyszerűen csak szóba elegyednek veled a marsrutkán.
Szerintem olyan a híres grúz vendégszeretet, mint a magyar: nem létezik.
Olvastam a fórumokon én is, hogy milyen vendégszeretőek meg milyen jó Grúzia. Voltam párszor, nekem totál ellentétes tapasztalataim voltak. Szerintem a szomszédaik közül is sokkal barátságosabbak a törökök, örmények, azeriak. Meg a legtöbb országban, ahol jártam barátságosabbak voltak.
Tibilisiben nagyon jók a graffitik, ezért érdemes benézni Grúziába, más nagyon nem maradt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!