Mi a napirendetek a nyaraláson? Van nektek?
Tudom, hosszú lesz...
Na, minden évben a 2 unokatesómmal, a tesómmal, és a nagyszüleinkkel Balatonalmádiba megyünk. És ugye most nyáron is mentünk (MTA üdülője), és erre a hétre összeállítottam egy napirendet. (Mivel július közepe volt, eléggé meleg volt, ezert mentünk reggel sétálni)
Szóval a kérdés még egyszerűbb: nektek van napirendetek? Ha igen, leírnátok nekem kérlek?
Nálam ez minden nyaraláson más. Vannak igen népszerű látványosságok, ahová érdemes előre lefoglalni a jegyet (Uffizi képtár, Neuschwanstein kastély), vagy előre megnézni, mikor szoktak kevesen lenni. Illetve ha elugrasz egy egynapos kirándulásra valahová, akkor oda előre lefoglalni a busz/vonat/repülőjegyet.
Más dolgokat nem muszáj előre megtervezni, pl. lehet, hogy megjegyzünk 4-5 éttermet és több látványosságot, amit meg akarunk nézni, de ezek közül már spontán, a helyszínen döntünk, mikor kerülnek sorra.
Balatonalmádiban még nem jártam, most térképen megnéztem, miket néznék meg. Veszprémbe bemennék, az biztos, az állatkertet nem hétvégére időzíteném, mert akkor biztosan nagy a tömeg, a közelben sok minden tetszene még, de nem tudom, hogy lesznek ezek nyitva jövőre (vírus...)
Ilyesmi napirend:
6 óra: Felkeltünk
.
.
.
.
7 óra: lemegyünk sétálni
.
.
8 óra: lemegyünk reggelizni
Déli napirend:
12 óra: felmegyünk a strandunkról ebédelni
.
.
.
13 óra: pihenünk, vagy tévézünk a társalgóban
.
.
.
14 óra: lemegyünk a strandunkra...újra.
Szóval ez csak ilyen vázlat szeru de van valakinek vmi hasonló? Az esti napirendet elfelejtettem leírni ..
Jézus! Te valami autista vagy?
Nyaralni mész. Pihenni. Nincsenek kötöttségek.
Biztos nem kelnék 6- kor, amikor nyaralok. 10 elött biztos nem.
Csak akkor van nálunk napirend, ha csoportos körutazásra megyünk, de akkor is van úgy, hogy 2 napig szabad program van. Tudod, az a buszos utazás, amikor sok ország sok látnivalóját megnézi az egész csoport együtt. Vagy osztálykiránduláson, na ott is kell a napirend, mert ott is több embert érintő programok vannak.
Ti családdal nyaraltak, és ott is ilyen katonás napirendhez igazodtok? Katonák vagytok amúgy? Hogy lehet így lazulni, pihenni? Mi a napirend célja? Mi ha családdal nyaralunk legfeljebb olyan van, hogy eldöntjük egyik este, hogy másnap megnézünk egy várat, vagy valamit és ilyenkor előfordul, hogy megbeszéljük, h 10-kor indulunk, de ennél részletesebb minek?
Nagyjából van, az ember szokásai alakítják, de sosem kőbe vésett.
Balcsin pl. panziózni szoktunk, reggelivel, ott nyilván az a fix, hogy kelünk mindig 8kor, aztán reggeli. Utána lazítunk, valamikor délelőtt vagy kora du irány a strand, estig lent vagyunk - eközben valamikor ebéd egy random büfében. Este bolt szendvicsnekvalóért, vagy étterem.
Megvannak a kis bevett szokásaink, hogy két alkalommal étteremben vacsizunk, vagy hogy a strandolós napok közé be van iktatva két-három kirándulós nap, akkor nyilván a buszok menetrendje alakítja a napirendet.
Ha meg wellnessezni megyünk, ott a reggeli-ebéd-vacsora és a kifizetett kezelések adják a napok ritmusát, az pl. egy fixebb napirend.
De a legtöbb embernél ez nem olyan kőbe vésett, ahogy te leírod előre, hogy mikor mit "kell" csinálni. Ezek egyszerűen kis szokások, amik maguktól alakulnak ki nyaraláskor (is), mert az ember ösztönösen szereti a rutint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!