Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Van értelme 1 napra kimenni...

Van értelme 1 napra kimenni Horvátországba csak azért,hogy lássuk a tengert?Van értelme reggel odaérni és este indulni is vissza?

Figyelt kérdés
Én nem mennék el 1 napos buszos kirándulásra azért hogy láthassam a tengert Horvátországban.Még a balatonra se látom értelmét 1 napra lemenni nemhogy Horvátországba.Ha én elmennék,csak úgy,hogy legalább 1 hetet ott vagyok.

2021. aug. 24. 11:02
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem se éri meg, és nagyon meg voltam lepődve hogy mekkora igény van rá még ma is, illetve facebook posztokba milyen sokan védték ezt az utazási formát, sőt sokan még azt is írták, hogy nincs vele semmi gond, nekik nem volt kényelmetlen. Én már soha többet nem mennék ilyen utazásra, mert szenvedés volt, és semmi élvezet nem volt benne. Miután hazaértünk, 2-3 nap kellett, hogy kipihenjük az utazást. Mi még akkor utaztunk így, amikor máshogy nem lehetett. Nem voltak fapados légitársaságok, nem lehetett neten szállást foglalni. Tudom, én már láttam a tengert, de ha nem láttam volna se mennék el ilyen útra, ha szűkösebbek lennének a lehetőségeim. Nekem az fontos, hogy egy utazásnál jól érezzem magam, de ki tudja, lehet mások jobban bírják az ilyen utakat, vagy szeretnek szenvedni? De ha nekem nincs pénzem rendes utazásra,akkor nem megyek. A balesettől függetlenül menjen aki akar, de tényleg nehezen fogom fel az ilyen utazások okát. Lehet hülye vagyok, vagy másképp vagyok bekötve? Nem tudom🤔🤔
2021. aug. 24. 14:45
 22/33 anonim ***** válasza:
21: Sok mindentől függ ez. Én 23 évesen elmentem egy korzikai körútra, 13 nap volt, ebből 2 éjszaka a buszon. Ma már, 50 évesen, belehalnék, akkor simán bírtam. Akinek a lehetősége ennyit enged meg, de az teszi boldoggá, hogy lássa a tengert, az menjen. Van rá igény, van, aki vállalja és a gyűrődést is bírja. Én már nem vállalnám, de 30 éve simán vállaltam volna. Ennél sokkal nagyobb baromságnak tartom az egynapos, két éjszakát a buszon töltő velencei kiruccanást, ahol hullafáradtan, zombiként járod a várost tömegnyomorban. De biztosan van, akinek az is megéri.
2021. aug. 25. 14:57
 23/33 anonim ***** válasza:
0%
Nem, 20, az a sznob, akinek annyira fontos mutogatni a tengerparti képeket csóróként, hogy elmegy egy ilyen útra.
2021. aug. 25. 15:00
 24/33 anonim ***** válasza:
74%

Amikor már szabadabban lehetett utazni, voltak három napos városlátogatások is. A három nap úgy jött ki, hogy késő este elindult a busz, reggel Párizsba ért. Volt egy rövid városnézés buszról (!), majd késő este indulás haza.

Heti több is indult, és mindig tele volt.

2021. aug. 25. 15:03
 25/33 anonim ***** válasza:
35%

Ugyanennek a balesetnek a kapcsán, de egy korábbi témánál már leírtam, és ismét leírom: ha rajtam múlna, megtiltanám, hogy éjjel menjenek ezek a kirándulóbuszok. Jelenleg akkor tilos, ha iskolásokat szállítanak (a veronai baleset után hozták ezt a szabályt, mert ott elaludt a sofőr). Én bármilyen korú utasoknál tiltanám ezt.

Egyébként eredetileg az volt e baleset okának megjelölve, hogy durrdefektet kapott a busz egyik első kereke. Később már olvastam olyat, hogy bár az egyik első gumi ki volt szakadva, de az már valószínűleg a baleset következtében szakadt ki. Úgyhogy jelenleg ott tartunk, hogy a legvalószínűbb oka a balesetnek, hogy a sofőr elaludt vagy rosszul lett.

2021. aug. 25. 15:11
 26/33 anonim ***** válasza:
67%

25-ös! Akkor gyakorlatilag megbénulna az élet. A menetrend szerinti járatokon nem lehet baleset? A teherszállításból nem lehet tömegszerencsétlenség?

A 33 németet Siófokon kipihent járművezető vitte a halálba. Szállodában aludtak, és reggeli után voltak.

2021. aug. 25. 15:14
 27/33 anonim ***** válasza:
24, nem mindegy, hogy várost nézel vagy lábat mosol a tengerben. Előbbinek egy napra is van értelme.
2021. aug. 25. 15:19
 28/33 anonim ***** válasza:
17%

A menetrend szerinti járatokon nem az van, hogy nappal a buszon PRÓBÁL aludni a sofőr, utána meg éjjel vezet.

A teherszállításnál van 1 sofőr + a többi közlekedő, akiket veszélyeztethet. A buszon ezen kívül van még 40-50 ember.

A siófoki balesetnek utána nézek, de csak este. Mindenesetre nem állítom, hogy minden balesetet meg lehet ezzel előzni, de egy fontos veszélyforrást ki lehetne iktatni.

Az élet nem bénulna meg, max. az ilyen egynapos tengernézéseknek (vagy Párizs-nézéseknek) lenne vége.

2021. aug. 25. 15:21
 29/33 anonim ***** válasza:
Siófokon egyszerűen figyelmetlen volt a sofőr.
2021. aug. 25. 15:31
 30/33 anonim ***** válasza:
Siófokon egyszerűen másra figyelt a sofőr. De a felvetés az, hogy azért történnek a balesetek, mert kialvatlanul vezetnek, akkor ne lehessen ilyen, és akkor szép lesz a világ.
2021. aug. 25. 15:52
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!