Szabadstrandra szeretnék elmenni, ha felállítok egy sátrat és napokig ott maradok az baj? Esetleg büntetendő? Nap közben strandoláshoz sokan felállítják azt tudom, viszont éjszaka is marafhat a sátor a tópartnál vagy csak nappal?
Egy helyben vadkempingezni csak egy éjszakára szabad Magyarországon, tehát biztos, hogy napokig nem maradsz ott. De ez eleve csak erdőre vonatkozik, belterületre nem. Nagyon meglepődnék, ha az önkormányzatok a Balatonnál nem tiltanák rendeletben a köztéri sátrazást. Egy rakás szabadstrandon van is kint sátrazást tiltó tábla. Plusz még az életben nem láttam embereket szabadstrandon sátrazni, pedig itt élek a tó mellett. Valószínűleg aki mégis megpróbálja, azt elég gyorsan megtalálják a rendőrök.
(1-es, természetesen nem zárják be a szabadstrandot, ezt a hülyeséget. A legtöbbnek kerítése sincs.)
2021. jún. 30. 01:21
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. Az egyest mondjuk én se értem, hogy mire gondolhatott egyáltalán. De akkor 1éjszakát viszont szabad?
2021. jún. 30. 01:40
4/9 anonim válasza:
Olvastad a hozzászólásomat? Minden önkormányzat maga szabályozza, de szinte biztos, hogy mindenhol tiltva van. Érdeklődj utána annál az önkormányzatnál, amelyiknek a területére menni akarsz. Vagy egyszerűen menj oda és verd fel a sátradat, ha este vered fel és hajnalban távozol, van esély rá, hogy nem kap el a rendőr.
2021. jún. 30. 01:59
5/9 anonim válasza:
"1-es, természetesen nem zárják be a szabadstrandot"
Nem tudom, hogy van most, de pl. csopakra jártam régen sokat. Korábban ott pl. nem zárták, éjjel lent sétálgattunk a parton. Késöbb viszont zárogatták, de jó ideje nem voltam
2021. jún. 30. 07:38
6/9 anonim válasza:
Mondjuk most jut eszembe, az nem volt szabad, csak este zárás után régebben nyitva hagyták, és éjjel ingyen be lehetett menni.
2021. jún. 30. 07:39
7/9 anonim válasza:
Gondolod, te lennél az egyetlen, akinek ilyen ötlete támad? Belegondoltál, milyen ocsmány dzsuva lenne a parton, ha tucatjával táboroznának mindenféle népségek ingyen a parton? Na ugye.
Nem véletlenül tiltják ezt az önkormányzatok. Nyilván a kontroll szintje eltérő, de van, ahol nem kérdeznek, hanem rögtön ötszámjegyű csekket írnak.
2021. jún. 30. 07:57
8/9 anonim válasza:
Akkor bocsi a keszthelyi szabadstrandot tuti bezárják biztonsági őr is van. Nem ismerem az összes szabadstrandot a Balatonon, de masnem polgárörség ránéz éjszakánként mert nyáron olyan bulik szoktak lenni, hogy reggelre tuti belefullad valaki.
2021. jún. 30. 09:16
9/9 Kései Sirató válasza:
Rengeteg kemping van a Balatonnál, miért nem oda akarsz menni?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!