Az emberek miért képtelenek használni a Konzuli Szolgálat honlapját?
Naponta 5-6 kérdés van arról, hogy "Hogy lehet beutazni Romániába?" "Kell karantén Horvátországban?" "Szerbiába kell PCR teszt?" "Csak oltással mehetek ki Ausztriába?" "Milyen oltással mehetek ki Ausztriába?"
Elképesztő, hogy az emberek ennyire nem tudják használni még a Google-t sem.
Oszinten azt latom, hogy az internet valojaban nem elerheto egy szeles reteg szamara, mert ott van a kezeben, es keptelen beirni a megfelelo kulcsszavakat.
Eskuszom, nem kioktatni keveredtem ide, de valodi kerdesek nincsenek.
Két tulajdonságra vezethető vissza, a butaságra és a lustaságra.
És egyébként ez nem csak a konzuli szolgálattal van így, az emberek alapvető keresésekre nem képes, alapvető jó/rossz döntésket nem tud megtenni, alapvető ízlésbeli, önértékelési hiányosságokkal rendelkezik.
Ők azok, akik alapvetően a nyáj után mennek, az csinálják, amit mondanak nekik, vagy amit a szomszédtól látnak.
Nekik jó a devizahitel, az otp, a balaton, a trapista és a múltszázadi dolgok.
Ragozhatnám egy lecsúszó, elbutuló ország tüneteit még, de itt a gyakorin pontosan látszik ez az elbutulás. Miközben minden lehetősége meglenne a baromjának, hogy fejlessze tudását, önmaga tájékozódjon, ehelyett bambán néz ki a fejéből.
6: látszik, hogy te meg sem nézted soha! Tehát rólad is szól a fő kérdés!
De ha neked Hugyosjózsi benyögése hitelesebb, hogy hülyeség a kétnyelvű oltási igazolás, mert ő is simán átcsúszott a határon ellnőrzés nélkül, hát szíved joga, hogy ilyen random infók alapján indulj el akárhová....
64. évemben járok. Ez még nem vénség, de olyan generáció tagja vagyok, akiknek gyerekkorában a tévé is csoda volt, az egy darab csatornával, fekete-fehér képpel. Telefon az utcában volt, az is csak elvétve. Lakásokban alig.
Nem értem azokat, akik bele születtek a mikroelektronika csodáiba. Tizenéves voltam, amikor volt az a vicc, hogy mi van a japán gyerek markéban? Válasz: hifi-torony. Jó, de mennyi. Ez ma már régóta valóság.
Az okostelefon még nem keni meg a kenyeret, de azon sem lepődnék meg, ha holnap már azt is tudná.
Nyilván van sok ember (ismerek ilyeneket), akik hatalmas nagy koponyák. Félelmetes tudással rendelkeznek, de egy háromállási villanykapcsoló már kezelhetetlen számukra.
De olyan mértékben találkozom naponta azzal, hogy fiatalok semmi értelmesre nem tudják használni - nem az internetet -, hanem saját életüket.
Miből gondolom? pl. amikor itt osztálytársakról kérdeznek. Jó, a vírus megbolygatta a mindennapokat. Tudom jól. De naponta találkoznak, és rá akar írni. De nem tudja mit. És itt kérdezi.
Ha ott állnak egymással szemben, akkor nincs olyan, hogy szemtől szemben beszélgetnek?
Utazás: nem beszélek semmiféle nyelven. Nem büszkeség, tény.
Évek óta magamnak szervezek külföldi utakat, döntően interneten.
De soha nem éreztem szükségét, hogy akár itt, akár máshol kérdezősködjek.
A konzuli szolgálat oldala szerintem jó, de ha belinkelem, akkor szinte mindig beszólást kapok.
Mint itt is. Meg, hogy diplomáciai okok miatt nem írhatnak igazat.
De oké! Ne legyen az hasznos, meg nem használjuk a Google-t, itt kérdezősködünk.
De akkor mi annak az oka, hogy sokan a kategóriát sem találják el.
Ez itt a rekreációs utazás helye, legalábbis a működtető cég erre szánta szerintem. A nyaralós-kirándulós kérdéseké.
De vannak, akik a szomszéd faluba melyik állásról megy a busz, ma jár-e a metró, miért dadog az autóm mellett még kitelepülős, meg kinti munkavégzéses kérdéseket írnak ide.
Szóval még a gyakorit sem képesek használni.
#9: sűrűn bólogattam, miközben olvastam a hozzászólásodat. :)
Tényleg elképesztő a tizenévesek kommunikációs színvonala...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!