Melyiket részesítitek előnyben? A saját nyaralót, ahova bármikor mehettek, amikor csak akartok, vagy ha nincs nyaraló, de mindig máshova utaztok?
Azt tudnod kell, hogy a magyarok többsége nem közgazdasági zseni. Fogalma nincs amortizációról, fogalma nincs egyéb alternatívákról, azt látja a szomszédjától, hogy nyaralót vett a Balatonon, a Tisza tavon vagy másutt, és ő is vesz egyet.
Aztán nézi túlárazva a Balatont, vagy egyéb kilátását, de többnyire a prérit és a szomszéd horgásztavat.
A másik alternatívád, hogy racionálisan kiszámolod a nyaralód költségeit, és ebből csinálsz évente legalább négy külföldi repülősutazást.
Persze sarkítok, mert most is tudok négymilliós parasztházról idilli környezetben, ahova ha egy évben hatszor elmegyek, már megérné. Szóval vannak kivételek, és nagyon finom, alkalmi nyaralók.
De hogy értsd, 2021-ben, az ötezer forintos repülőjegyek világában csak a balgák tartanak nyaralót.
Én sose vágytam ilyesmire. Elmegyek nyaralni, abból az első nap nagytakarítás, a második nap gazolás meg fűnyírás?
Legfeljebb ha nyugdíjas leszek, és tényleg ott tudom tölteni az egész nyarat.
Nyaralasnal kicsit undorodom attol, hogy a matrac, paplan, parna masok izzadsagat szivta be, viszont szeretek mindig mashova menni.
Azt hiszem, ha van eleg penz es ido, a ketto nem zarja ki egymast. Szeretnek az otthonom kozeleben egy nyaralot, gyumolcsost es utazni ugyanugy.
"Azt tudnod kell, hogy a magyarok többsége nem közgazdasági zseni."
Ez látszódik is a válaszodból!
Nekem történetesen van egy nyaralóm már 15 éve az Adriánál.
Amikor nem használom kiadom és a befolyt pénzből elutazom máshová.
Így utaztam be már a fél világot.
Tehát kedves kérdező, ha jó helyen van a nyaralód az pénzt termel.
Kitermeli a rezsijét és a maradékból utazgathatsz.
Csak okosan.
Nálunk volt nyaraló, nos. Lementünk és a hetes nyaralásból két napunk abból állt, hogy takarítottunk, ablakot pucoltunk, gazoltunk, mostunk, vasaltunk stb.
Fenntartani költséges volt, és tök felesleges, mert a nyaranta három alkalomért aztán piszkosul megérte.
Plusz: mentünk volna szívesen másfelé is, de nem, kötelező volt mindig ott lenni, és onnan max a környékre tudtunk utazgatni.
Mióta a párommal élek (5 éve) csomó helyre utazunk. Nincs nyaraló sé nyugdíjas korunkig nem is igényeljük, a fenntartási költségéből inkább járjuk az országot, vagy elutazunk külföldre pár napra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!