Miért lettek ennyire bunkók sokan? Miért változott meg a válaszo(ló)k nagy részének stílusa?
Bocsi ha hosszú lesz, röviden nem tudtam volna körbe írni.
Utazás kategóriában egy adott téma miatt kulcsszóval sok kérdést átnéztem, a legrégebbiek több mint tíz évesek voltak.
Azt vettem észre, hogy a válaszolók egyre nagyobb része egyre bunkóbb, sértegetőbb, nem segíteni akar, hanem a kérdezőt lehülyézni. Illetve a legalapabb információkat egy-két sorban kivágja, illetve elmondja, hogy miért nem lesz úgy jó.
Régebben, mondjuk tíz éve sokkal segítőkészebb válaszok voltak.
De még öt éve is.
(Később már direkt figyeltem, miután feltűnt ez a trend.)
Mi lett itt az emberekkel?
Az igaz, hogy régen sokkal több olyan volt aki simán leírta a saját tapasztalatát, jó szándékkal, de az nem teljesen passzolt, így rossz választ adott vagy tanácsot.
Ma az alapvető dolgokban pontosabb válaszok születnek, de nem segíteni hanem kioktatni.
Más emberek járnak már ide? Ugyanaz a pár írogat vagy mi?
Én most az utazás kategóriáról beszélek, lehet máshol is így van.
Egyébként van sok hülye kérdező is, de messze nem mind és sokszor éppen olyan dolgokat kérdez amire nem az hogy "ott a google meg a hivatalos források", hanem azok mellé személyes tapasztalatok is jól jöhetnének.
Régen ilyeneket kapott itt, ma már nem.
Bár az tényleg jó dolog, hogy talán az alapvető dolgokban tájékozottabbak az emberek.
Vagy a jószándékú válaszolók már eltűntek innen és csak az okoskodó, beszólogató emberek maradtak nagyrészt?
tegnapi kérdés... kb. ugyanerről.
https://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__repules-repulojegyek_..
Jó sok válasz érkezett.
A kérdések színvonala nem láttam, hogy leromlott volna, lehet.
Idióta kérdéseket én is láttam, amik alapból teljesen komolytalanok, nem azokról beszéltem.
A repüléses kérdést is én írtam ki, de nem szófosás, csak három mondatban nem lehet körbeírni, hogy mire gondolok.
Az a kérdés teljesen másról szól. Hogy a repüléshez érteni miért lett szimbóluma annak, hogy én nem vagyok ám proli, értelmes vagyok, a másikat pedig lehet hülyézni.
Visszatérve:
A kérdések színvonala is esett akkor kérdezni is már csak kb. azok járnak ide mint válaszolni is akik noname oldalakon élik ki magukat? Régen pedig tényleg megtudni illetve segíteni akartak az emberek itt?
Régen minden jobb volt, régen még a trágya se volt büdös.... :)))
Tényleg ne haragudj, de az idő megszépíti az emlékeket!
Én alapvetően szeretek segíteni, de mikor azt látom, hogy a kérdező a legalapabb dologra se képes rákeresni önmagától - háááát...
Pár hete volt itt egy olyan mateklecke kérdés, amiben be is másolta a gyerek a feladat megoldásához tartozó képletet, magyarázatot. És meg sem próbálta elolvasni..... BEdobta ide a pofonegyszerű példát (asszem, háromszög - Pithagorász-tétel), hogy oldják meg a gyakorizók...
Te azonnal megoldottad volna...???
A való életben is annak segítünk szívesen, akin látjuk, hogy jobbítani akar az életén, és saját maga is fáradozik, hogy ez megtörténjen.
Segítenél olyannak, aki kiül a háza elé egy üveg borral, és azt követeli, hogy valaki ássa már fel a kertjét...??? Naugye, hogy NEM!?!
Kérdező! Tessék itt egy eklatáns ügy, nem hinném, hogy a válaszolók a bunkók.....
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
Azonnal segítőkészen fordult mindenki a kérdező felé. Tisztázó kérdésekre nem válaszolt, a linkeket nem olvassa el ("Na én nem kínlódok a jogi nyelvel. Mik az ide vonatkozó szabályok?"), a szükséges körülmények nélkül mondja meg neki valaki standa-pityere, hogy neki hogyan kell adózni....
Előbb-utóbb el fog pattanni a húr, és majd elkerekedett szemekkel nézhet, hogy miért "bunkók" a válaszolók...
No comment.
https://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__eszak-amerika__111126..
Azt hiszem ehhez a kerdrshez sincs mit hozzáfűzni.......google maps vagy barmilyen masik terkep alapján kb 10másodperc utána nézni ennek....gépeléssel együtt.......persze szobahőmérséklet allatti IQ esetén mondjuk ez is okozhat nehézséget....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!