Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Ezen az oldalon miért gondoljá...

Ezen az oldalon miért gondolják azt sokan, hogy egyáltalán nem lehet külföldre utazni?

Figyelt kérdés

Többször láttam már válaszoknál, ahol felmerült az utazás, hogy "Mégis hova akarsz te most utazni, tilos?!", vagy síelős kérdésnél, hogy kamuzik a kérdező, mert most nem lehet síelni sehol.

Közben meg például Dubai, Aruba, Maldív-szigetek tele vannak (csak hogy a népszerűbb helyeket említsem).

2021. márc. 30. 22:18
 1/10 anonim ***** válasza:
15%
Ja persze... mi is a Maldivra szoktunk járni síelni... 😂😂😂😂
2021. márc. 30. 22:42
 2/10 A kérdező kommentje:
Síelni azért nem oda célszerű indulni, de megragadtad a lényeget. :)
2021. márc. 30. 22:44
 3/10 anonim ***** válasza:
91%
Egy utazáshoz legalább két ország kell, egy kiinduló és egy célország. Magyarország nem tiltja, hogy elhagyd a területét, de a cél- és tranzitországok közül számos feltételekhez köti vagy visszautasítja a beutazási kérelmeket. A negatív COVID-teszt az pl. alap (visszatéréskor meg karantén vagy még egy-két teszt a feloldáshoz), de Ausztráliába és Új-Zélandra pl. egy éve nem mehet turistáskodni senki semmilyen teszttel, csak a saját állampolgáraik utazhatnak, téged magyarként már Ferihegyen letessékelnének a repülőről. Ahova lehet utazni ott is általában csak az üzleti utazások engedélyezettek, síelni meg tengerpartra pl. hiába mennél, mert majdnem minden zárva van. Az, hogy ilyen térképen alig kivehető adóparadicsomok meg pöttöm szigetországok milyen beutazási feltételeket támasztanak az nem szignifikáns a nemzetközi utasforgalom tekintetében, mondhatni a kivétel erősíti a szabályt.
2021. márc. 30. 22:54
 4/10 D. Brasco ***** válasza:
7%

Azért gondolják mert jön a covid manó és mindmeghalunk!!!!

Egyebkent meg attol függetlenül ,hogy lehet külföldre utazni egy igazi kinlodás az egesz.....

2021. márc. 30. 22:56
 5/10 A kérdező kommentje:

Én ezt értem, nem is azt mondom, hogy most kéne egész éves világjáró körutat szervezni. De attól még nem arról van szó, hogy sehová ne lehetne menni és aki tengerpartra vágyik, az maximum nézheti a háttérképét a Macbookon a homokos partról. Mert megoldható az utazás, ha a fogadó országba engedélyezett a belépés (negatív tesztekkel, health declarationnel, karanténnal, vagy akárhogy).

Viszont az oldalon sokan azt hiszik, hogy aki azt mondja, hogy utazott az elmúlt 1 évben, az hazudik.

2021. márc. 30. 22:58
 6/10 D. Brasco ***** válasza:
81%

"Viszont az oldalon sokan azt hiszik, hogy aki azt mondja, hogy utazott az elmúlt 1 évben, az hazudik."

Ezen mit csodalkozol?!?Mezei átlag ember számára kb el van lehetetlenítve az utazás,es sokaknak nem fér bele az 1 vagy ki tudja hány hét karantén plusz az ezzel járó egyéb költségek stb stb.......nyilván lehet utazni,csak rohadzul nem ugy megy ez mint eddig.És pont ezért nem mennek sokan...meg mert az átlagnak jelenleg kisebb gondja is nagyobb ennel,hogy hova menjen nyaralni.

2021. márc. 30. 23:12
 7/10 A kérdező kommentje:

De ettől függetlenül miért kell hazugnak kikiáltani azt, akinek mégis van lehetősége menni valahová és ezt kihasználja?

Még ha le is írja a menetét, akkor is kötik az ebet a karóhoz, hogy nem, ez nem így van, most nem lehet utazni. Mintha egy burokban élnének...

2021. márc. 30. 23:16
 8/10 anonim ***** válasza:
91%
És miért izgat ennyire, hogy egy random hülye az interneten névtelenül hazugnak nevez?
2021. márc. 31. 01:43
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Ketszer voltam a Covid ota kulfoldon, mindketszer masik kontinensen (nem dubai vagy maldiv). Hazafele egyik el sem kerultem karantenba. Szinte egesz Latin Amerika nyitva es var, egy teszt kell van ahol meg annyi sem. Afrika sok orszaga nyitva, es vannak nyitott azsiai orszagok is. Amugy pont leszarom hogy hazugnak neveznek en tudom, jol ereztem magam, mas meg azt gondol amit akar.
2021. márc. 31. 07:44
 10/10 anonim ***** válasza:
76%

Éppen ezen vitatkoztam egy ismerősömmel, elhülve kezdte mesélni, hogy de hiszen koronavírus van, mindenki otthon ül, boltba se lehet menni, le vannak zárva a határok. Mondtam neki, hogy nem így van, megmutattam a flightradaron mennyi repülő van úton éppen, azt mondta üresen mennek meg vakcinát meg maszkot szállítanak 🙂

Az az igazság annyira bele van süllyedve az index/telex meg szenzációhajhász hiroldalak világába, hogy nem érdekli a valóság. De hát ez már egy éve népbetegség, szóval nem meglepő.

2021. márc. 31. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!