Ha én megkaptam már az oltás első dózisát, tényleg nem utazhatok külföldre amíg meg nem kaptam a második dózist is?
Tegyük tisztába:
Nem amiatt nem utazhatsz szabadon, mert még nem kaptad meg a második oltásod. A magyar védettségi okmányt az első dózis után egyből postázzák. Nem tartalmazza sem az oltóanyag fajtáját, sem a beadott dózisok számát. Viszont még nincs rá kidolgozva a szabályrendszer, hogy mire tudod használni. Nemzetközi szinten pedig főleg nem. Néhány hét múlva már többet fogunk tudni.
Olyan helyen dolgozom, ahol muszály volt beoltatnom magam, és egyébként a britteknél nem az az oltási sorrend mint magyarországon.
Nekem május közepe körül ha lehet haza kéne mennem magyar országra....viszonr csak júniusban kapom meg az oltás második dózisát. Azt hallottam, hogy addig nem utazhatok külföldre...és meg szerettem volna érdeklődni, hogy mindenhol így van-e vagy sem..
Mindegy...hagyjuk...nem vettem be semmi ,,hazugságot,, de mivel egy olyan helyen dolgozom, ahova gyakran járnak betegek(nem épp egy korház, nem tudom, hogy magyarázzam, mindegy, nem lényeg)
Még remélem változtatnak ezen az egészen, mert nagyon fontos lenne, hogy haza tudjak menni májusban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!