Lehet majd nyáron nyaralni menni külföldre anélkül, hogy be lennék oltva?
Nem, de oltottként sem. Vagy igen, ezt senki nem tudja, attól függ hogy alakulnak (alakítják) a számok.
Egyébként az igazolványt áteséssel is meg lehet szerezni, így csak el kell menni egy "Covid partyra" és ha megfertőződsz megkapod a papírt.
Egyébként várható hogy az oltás helyett el fognak fogadni x időn belül készült negatív tesztet is.
(Ez az én véleményem, ne vegye senki készpénznek, illetve úgy ámblokk értem, nem a nyárra)
Szerintem aki be lesz oltva, az utazhat olyan országba, ahol mondjuk magas az oltottsági arány, vagy éppen nem tombol annyira a koronavírus (zöld és talán sárga országok), természetesen a távolságtartás és maszk használata mellett, ez alól nem lesz kivételezés. Aki nem lesz beoltva, az utazhat azokba az országokba, ahol nyitva van a határ, teszttel vagy anélkül, attól függ, hogy az adott ország mit szab meg, mint pl. most nyáron is.
Ez pontosan az a kérdés, amire nem lehet választ adni, mivel egyelőre NINCS rá válasz, nincs még döntés erről sem itthon, sem más országokban. Magyarország pl épp most gondolkodik az utazási korlátozások szigorításán.
De kiindulva abból, hogy pl Lengyelország már hétfőtől korlátozza beutazásokat, és nem is mindegyik oltást fogadja el (aki oroszt vagy kínait kapott, azt úgy veszik, hogy nem oltották be), bármi megtörténhet. Akár az is, hogy akinek nincs oltása, az nem nagyon fog tudni utazni semerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!