Miért akarnak hazait enni az emberek, ha elmennek külföldre nyaralni?
A McDonads pont ettől lett sikere, hogy a megszokott kaját kapod, bármerre is jársz a nagyvilágban.
Nem mindenki akar pl. szöcskét enni csak azért mert a helyiek is azt esznek.
Szerintem akkor főzzön magának apartmanban. Az angol reggeli még nem a világ vége, mert azért elég elterjedt dolog a reggelizőkbe is.
A tájidegen étterem sem akkora nagy szám. Mert a helyi emberek akarhatnak enni más népek eledeiből is.
De amikor vkinek az a baja, hogy az étlapon miert nem talál ilyen meg olyan magyar ételt, az fáj.
MI rengeteg Allincl hotelben voltunk és pl Jamaikán a helyiek reggelie kb 1000-2000kalóriás föt éttel amit én reggel nem tudnék lenyomni a torkomon. Nekik ez azért alakult ki, mert mikor rabszolgaként a föleken dolgoztak csak reggel és este tudtam enni, így a reggelinek fött kelória dús ételnek kellett lennie.
Èn viszont örültem a zsemlének, meg az ottani felvágottaknak. De a gyümölcsöketnek a legjobban. Habár a hotelek kínálnak helyi reggeliket is.
Èn Mo-n sem eszem meg a kolbászos rántottát reggelire...
MCDonaldsos példa nagyon jó. Mi rengeteget utazunk nagy hajókkal, és mikor egy egy városban kiszállunk, akkor azért egésznap megéhezünk és délben kint a városokban eszünk valamit. Ha van jó kis streetfood akkor mindenképpen a helyiektöl, de ha csak normál éttermek vannak akkor sokszor egy gyorsétteremben eszünk valami gyorsat, mert a hajón teljes ellátás van.
Sok oka van. Étkezési kultúra foka az egyik ok. Vannak, akik itthon is csak azt az egyfélét keresik, ha nincs, morognak. Vannak, akik nehezen állnak át.
És lehet egészségügyi oka. Európában az ételek összetevői és ízvilága nem nagyon különbözik, ám a világ sok táján, főleg a trópusokon, gyakran csak egzotikus ételek kaphatók. És nem mindenki gyomra, szervezete tolerálja. Agy alapos és önkéntelen undor akár az utazás megszakítását is jelentheti, mert az ilyen ember már az étel szagától is hány. Enni padig muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!