Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki nem menne...

Van itt olyan, aki nem menne külföldre hosszabb időre? Se tanulni, se dolgozni? Miért?

Figyelt kérdés
2021. jan. 19. 10:35
1 2
 1/11 anonim válasza:
59%
Nőként nehezebb szerintem. Én pl.ettől tartok főleg úgy hogy sérvem van és fizikai munkára alkalmatlan vagyok.
2021. jan. 19. 11:26
 2/11 A kérdező kommentje:
Tanulni sem?
2021. jan. 19. 11:28
 3/11 komódos3 ***** válasza:
73%

Alapvető értelmi képességekkel normális ember MENEKÜL innen. Főleg, ha fiatal.

Indokaim: nyelvet minden középfokon frissen végzett ember beszél.

A magyar kormány alapvetően hazug és demagóg.

A kinti fizetések jobbak. Nagyságrendileg.

IDehaza alapvetően posvány vár rád.

2021. jan. 19. 11:34
 4/11 A kérdező kommentje:
És hova? Én max Svájcba mennék.
2021. jan. 19. 11:37
 5/11 anonim válasza:
81%

Első vagyok.

Én már 29 éves vagyok. Párommal beszéljük mi legyen ő egyébként Németországban van. Félek hogy nem tudok olyan munkát találni amit ezzel a fizikummal tudok végezni. Angolul éppcsak elnyekergek nem stabil. Németül persze megtanul kint az ember de így eléggé magamra lennék utalva hogy angolul de tudok, nem értem mit akarnak. Páromat nem hívhatom 5 percenként hogy tolmácsoljon.

Pedig kvára kellene az az 1 év mivel én hitelre vettem házat és felújítani is kellene. Mindent kitudnánk fizetni. Házat is felújítást is. De nagyon félek.

Amennyiben teheted menj ne hagyd hogy félj mint én. Én is veszem még a bátorságot mivel kirúgtak novemberben azóta nem kellek sehova pedig jó szakmám van. Sok sikert 🍀🍀🍀

2021. jan. 19. 11:41
 6/11 anonim ***** válasza:
88%
Én mondjuk 1 évnél hosszabb időre nem szívesen mennék. Pedig nem vagyok életképtelen, nyelveket is beszélek, de valahogy röghöz kötött lélek vagyok. Nem szívesen hagynám itt idős anyámat, apám sírját, a barátaimat... Pedig tény, hogy itt egyáltalán nem mennek jól a dolgok.
2021. jan. 19. 11:50
 7/11 anonim válasza:
24%

"Alapvető értelmi képességekkel normális ember MENEKÜL innen. Főleg, ha fiatal."

Akkor alapvetően olyan 7 millió, alapvető intelligenciaszint alatti, nem normális ember van magyarországon?

"Indokaim: nyelvet minden középfokon frissen végzett ember beszél."

Téves. Nem mindenki beszéli, sokat csak tanitottak (de nem tanultak meg, mert nekik a 2-es is elég volt).Példa az életemből: Középfokú nyelvvizsgával a recepciós nem tudott a külföldivel beszélgetni rendesen(német), én mentem fordítani (nincs vizsgám, és nem éltem kint 1 napot sem).

"A magyar kormány alapvetően hazug és demagóg."

Alapvetően ez miatt nem menekül ki senki, amig van itthon munkája, hiszen már megszokták, eddig mindegyik ilyen volt.

"A kinti fizetések jobbak. Nagyságrendileg."

Persze. De ha mindenki kimegy ki ad neked kenyeret a boltban? ki műt meg, vagy hozza el a csomagod?

"IDehaza alapvetően posvány vár rád." Ez csak hozzáállás kérdése, kinek mi a posvány.

Ezek csak alapvető "szlogen" mondatok. Ráadásul nagyon kevés értelemmel bírnak az írottak.

Nem az volt a kérdés, hogy mész-e, hanem pont az ellenkezője. A kérdező arra volt kiváncsi, hogy van-e olyan ember, aki semmiféle körülmények miatt nem nemme külföldre tanulni, dolgozni.....

Egyébként én pont ez a tipus vagyok. Itthon is megélek , nincs szükségem arra, hogy kint húzzam az igát. Volt lehetőségem többször is, de nem akartam, hogy a feleségem egyedúl nevelje a 2 gyermeket, én meg hétvégi, vagy havonta látott apuka legyek.

2021. jan. 19. 12:00
 8/11 anonim válasza:
76%
Menne---bocs
2021. jan. 19. 12:05
 9/11 anonim ***** válasza:
30%

Évente 4-5 alkalommal is megyek külföldre mint turista. ennyi nekem elég a külföldből.

Itthon meg van mindenem így eszem ágában sincs kiköltözni.

Amúgy ez a hazám, ide köt minden, és itthon lett komoly egzisztenciám.

Megfelelő hozzáállással és tudással itthon is lehet boldogulni.

Csak divatból a gyökértelenek költöznek ki, hogy utána -magyar fórumokon- lehazudják a csillagot is az égről, hogy milyen jól élnek odakint.

Miközben kint megtűrt migránsok maradnak és meg sem közelítik a helyek életszínvonalát.

De mindenkinek a maga döntése.

2021. jan. 19. 14:34
 10/11 anonim válasza:
91%
Sziasztok! Én elég fiatal vagyok, 16 éves és a családommal már kb 6 éve élünk kint Németországban. A nyelvet jól beszéljük, anya a klinikán dolgozik mint elismert diplomás ápolónő és tisztelik is. Nekem a suli jól megy, jók a jegyeim. De mindannyian érezzük a magányt. Persze vannak ismerőseink, de egy némettel nemtudok úgy elbeszélgetni mint egy magyarral. A suliban is a humort nem annyira értik, de lehet hogy csak pont olyan osztályt fogtam ki akik nem annyira bírják a vicceket. Nekünk is hiányoznak a családtagjaink, a barátaink, rossz hogy minden fontos eseményről lemaradunk. Most is úgy volt hogy februárban hazamegyünk de végül ezt is át kellett tennünk márciusra és az se biztos hogy akkor hazatudunk menni. Hiányzik a legjobb barátnőm már több mint 3 hónapja nem láttam, legutóbb is csak egyszer tudtunk találkozni ami édes kevés. Rossz az hogy ha vészhelyzet van akkor nemtudokm csak úgy a nagyszüleimhez átmenni. Hiányolom a magyar sulit mert ott mindig történt valami a suliban, a barátokkal hülyültünk és szét röhögtük magunkat. Szerencsére mi másfél év múlva hazaköltözünk, de anya továbbra is ki fog járni dolgozni én meg kolis leszek aminek hihetetlenül örülök. Szóval megélhetésileg tényleg érdemes kijönni, de azért nem minden a pénz, és ezt már mi is kezdjük megérteni.
2021. jan. 19. 21:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!