Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Mennyivel éri meg kiutazni...

Mennyivel éri meg kiutazni Londonba?

Figyelt kérdés

Leszögezném, nem mostsanság lenne, hanem ugy kb. 4-5 év múlva, csak előre tervezem a pénzügyeimet.

Szóval itthon diákmunkáznék(khm bejött a korona) abból az összegyűlt pénzől mennék ki és vennék lakást, majd keresnék munkát egy évre kb aztán elkezdeném ott kint az egyetemet. Na most magyarországon esélyem sem lenne 800 ezer ft t keresnem/félév. Angliába gondolom ez lehetséges, mivel ennyi egy egyetemes félév tandíja🥴.

Szóval a kérdésem mennyi összeggel kell számoljak, amit itt magyaron gyűjtők össze és viszem ki.

2020. nov. 28. 21:16
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Igen. Ezért él jól a kőszegi/soproni a külföldi munkából, nem pedig úgy, mintha ott is élne.
2020. nov. 30. 17:17
 32/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm az utóbbi válaszokat.

Igazából nekem nem csak az ország látképe tetszik xd.

2020. nov. 30. 17:43
 33/38 anonim ***** válasza:
@32 Voltál már Londonban huzamosabb ideig? Borzalmas éghajlat, jó drága, az európai fővárosok javához képest nem valami húdeizgalmas. Elég sokat jártam turistaként meg főleg üzleti utakon és hát finoman szólva nem a szívem csücske.
2020. nov. 30. 18:17
 34/38 Laylah ***** válasza:

Aranyos az a naivitás, amivel hozzáállsz az egész témához. :) Ez tinédzser életkori sajátosság, hogy azt hiszitek, hogy mindenki rátok irigy, senki nem vitte semmire, de ti különlegesek vagytok, és majd mindenki meglátja. Aztán a 99% ugyanott végzi, mint akiket leszólt. A maradék 1% meg a kivétel, akiknek tényleg összejön. Én a te korodban LA-be terveztem költözni havi 20k forint félretételével. :D nyilvánvaló, hogy fogalmam sem volt az egészről.

A lakásvásárlást már elmondták, nem fűznék hozzá többet. Nem tudom, hogy 20 évesen milyen szakma lenne a kezedben, de az biztos, hogy nem egyetem, ezáltal kint szinte biztos, hogy semmire sem fogsz vele menni. Marad az "alja munka", nem minimálbéres, de nem sokkal több. Legutóbbi ismereteim szerint 2-3 fonttal több a fizu ott, mint a minimál órabér (ott nincs nagyon havi fix fizu, legtöbb helyen órabér van azok közül, ami számodra elérhető munka lesz). Én minimálos voltam vidéken, szoba is olcsó volt, mert két város között a pusztában laktunk, ott volt a munkahely is. Amellett, hogy normálisan ettem, de semmi extrára nem költöttem ezen felül, 500 fontot tudtam havonta félretenni. Te kb. most keresel ennyit diákmunkával. Londonban, mivel alig magasabb az órabér, viszont a lakhatás meg a közlekedés, stb. drágább, plusz ruha-szórakozás-akármi, ennél többet nem fogsz tudni eltenni, de gyanús, hogy még ennyit sem. Én így bő fél év alatt raktam félre 1,2 milliót (többet voltam kint, de ennyinél állt meg, mikor magánéleti okok miatt visszajöttem). Ismétlem, nekem nem kellett közlekedésre, különösebben ruházkodásra költenem, szórakozni sem volt igényem, kirándulás annyi volt, hogy évente 2-3x meglátogattam a családot, meg egyetlen alkalommal elmentem a legközelebbi nagyvárosba, kivettem egy szobát és másfél napon keresztül róttam az üzleteket, mert szinte egyáltalán semmi ruhám nem volt (akkoriban fogytam nagyon sokat, 30 kilót, így minden nagy volt már rám).

Fentieket tekintve jobban jársz, ha itthon gyűjögeted a félévenkénti 800k-dat, mert kint sem fogsz tudni többet eltenni. Ezen felül gyűjts még, mert lakhatást sem fogsz tudni azonnal szerezni, nagyon megnézik az ajánlásokat a landlordok/-ladyk, szükséged lehet akár két hónap hostelre is. Plusz enni, inni kell, tisztálkodni, tömegközlekedni szintén, albérletre kauciót fizetni, ilyenek.

Átgondolnám azt az opciót a helyedben, hogy magyar egyetemet végzek, diplomát lefordíttatom és úgy megyek ki. Már csak azért is, mert lehetsz államilag támogatott képzésen is, így megspórolnád a félévenkénti majd' egy misit. Közben tehetsz félre, mert az aktuális hallgatói szerződés alapján valószínűleg fizetned kell majd, ha nem dolgozod le itt a képzési idő valahányszorosát.

2020. dec. 7. 15:34
 35/38 A kérdező kommentje:

Persze itthon egyetem és itthon még gyűjtők, h kint megélhessek.

De ti olyat írtatok mintha lehetetlen lenne kimenni és normálisan élni.

2020. dec. 7. 15:40
 36/38 anonim ***** válasza:
Nem írt senki olyat. Több magyar él lassan Londonban, mint Debrecenben, nem "eredmény" kiköltözni.
2020. dec. 7. 15:44
 37/38 Laylah ***** válasza:

Nem lehetetlen egyáltalán, de nem szabad vakon beleugrani sem. Tudod, a legroszabbra kell készülni, és onnan már csak kellemes meglepetések érhetnek. :)

London sokkal drágább Budapestnél, ezt kell megértened. A termékek áraival nem vagyok tisztában London viszonylatában, én Birmingham mellett laktam, arrafelé pl. élelmiszert ugyanannyiért tudtál venni, mint Magyarországon, nyilván van, ami itt olcsóbb és van, ami ott, attól függően, hogy itt és ott mi számít importnak. De havi 50-60 ezerből ki lehetett ott is hozni a kaját, ha nem éttermeztél, nem rendeltél kész kaját, hanem magadnak főztél. Most a Brexit miatt gyanús, hogy sok minden drágább lesz, mert ugye az importra rakhatnak külön díjakat.

Ami viszont sokkal-sokkal drágább, az a szolgáltatási szektor. Akár egy már említett fodrász, akár egy biztosítás, egy vonatút sokkal többe kerül mint Magyarországon. Ha pl. autón gondolkodsz, akkor örülhetsz, mikor látod, hogy de jó, az ottani fizuhoz tök olcsók a verdák. Csak épp arra még rájön a magas összegű biztosítás, adó, benzinköltség, javításokat is sokkal drágábban végzik el, stb.

Őszintén szólva én fix munkára, fix szállásra mentem ki, repjeggyel, költőpénzzel, útlevéllel, mindennel együtt nekem elég volt 300k Ft, és még maradt is. De ugye London az egy teljesen más kategória. Húgom sógornője él kint a párjával Londonban, a pasi angol, és nincsenek eleresztve anyagilag. Sok ott a költség, ami mellett ugye nem nagyon tudsz sokat megspórolni, így pl. erősen gyanús, hogy ott saját kecód max. öreg korodra lehet, de akkor egész életedben fognod kell a pénzt.

2020. dec. 7. 16:52
 38/38 A kérdező kommentje:
Jaja igen tudom, most tökre hülyén érzem magam, h biztos akkor még nagyon álmodoztam😬 nemtom, de lenézve érzem magam már😄 mert amit most itt az új kommenteket miket irtatok arról nagyon is tudok 😅
2020. dec. 7. 17:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!