Norvégiában fogok dolgozni pontosabban Florø-ban utána néztem egy ez kis falu 8-9 ezerrel emberrel, mennyivel lenne olcsóbb a lakhatás, mint pl egy nagyobb városban? Mivel Norvégia az egyik legdragabb országa tisztában vagyok vele, h nem olcsó.
Nem biztos, hogy olcsóbb lesz a lakhatás, az élet egy kisebb faluban mint városban. Lehet pont emiatt lesz drágább.
Angliában például kisebb szép falvakban mégha kevés a munkalehetőség drágább a lakhatás mint a közeli városokban. Oka, hogy ezekben a falvakban nincsenek elszaporodva a sok bevándorló, és megmaradt igazi angol falucskának, igai angol lakosokkal.
Norvégiban is sok a bevándorló (migráns), így lehet, ott is feldobja az árát egy minimális bevándorlóval rendelkező falu.
Hát pont Norvégiára nem igaz az, hogy kisfaluban olcsóbban megélsz. Kisfaluból be kell járnod a városba, az előttem lévő meg leírta mennyire költséges egy autó fenntartása. Amit megspórolsz lakhatáson el is megy autóra.
A másik fontos kérdés: norvégul mennyire tudsz? Azt felejtsd el, hogy kimész minimális angollal, stb. Igen, jól beszélnek angolul, de az álláspiacon tojnak az angol nyelvtudásodra. Ugyanaz a szitu, mint Hollandiába. Ott is hiába beszélnek jól angolul, a holland nyelvtudást ugyanúgy elvárják. Norvégiában is elvárják, hogy legalább minimális szinten tanuld meg a nyelvet. Legfeljebb csak akkor fogadják el kiváltó oknak, ha valami olyan speciális diplomád van pl.: orvosi. Máskülönben ott is az alja melók maradnak neked, amiknél még versenyezned kell a többi nyelvtudás nélküli bevándorlóval, akik úgyis olcsóbban fogják elvállalni a munkát, mint te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!