Aki több országban járt már, tudna rangsorolni melyik tetszett neki a legjobban és a legkevésbé?
2000 egy metrójegy 4 állomásra.
A kis hableány egy mini szobor tömve turistákkal, jó nagy csalódás. Az emberek bunkók (legalábbis velem azok voltak).
Parkolás: 2 perccel a parkolójegy lejárta után büntettek meg 40.000 forintra. A város legszélén egy kihalt parkolóban (kb mintha megnéznéd a Parlamentet és az AsiaCenter végébe parkolnál). Az Øresund hídon meg véletlen duplán számláztak (900 DKK=120€), legalább a svéd ügyfélszolgálat rendes volt és egy hónapon belül visszautalták.
Sok országot bejártam.
Az első három helyen nálam Olaszország van.
Nekem valahogy így nézne ki egy top10:
1. Vietnám
2. Mianmar
3. Bosznia
4. Kazahsztán
5. Malajzia
6. Ukrajna
7. India (néha top1, néha meg úgy felidegesít, hogy a top100-ba sem tenném)
8. Tádzsikisztán
9. Malawi
10. Lehetne Ausztrália, de annyira drága, hogy elég sok pénzzel nekifutva is folyton az árakat néztem, szóval legyen inkább a közeli, olcsó és rendkívül szórakoztató Észak-Macedónia.
Legkevésbé Marokkó tetszett, de az az egész út egy fosviharra sikerült, rutinos utazó vagyok, de így is minden beütött, szóval simán lehet, hogy ha visszamennék eléggé tetszene. Pláne, hogy a konyha remek.
Igen kérdwző nekik lehet aprópénz, de ez engem magyar fizetésből nem vigasztal :)
Ezért is jó a Balkán, a magyarnál alacsonyabb árakon a magyarnál sokszor magasabb minőségen tudsz szolgáltatásokat vásárolni, legyen az étterem, fodrász, metrójegy, szállás stb.:)
Kedvencek: Észtország, Németország, Görögország, Szlovénia, USA, Szingapúr.
Ami nem jött be: Új-Zéland és Olaszország. Új-Zéland gyönyörű, de a turistákat totál lehúzzák. Pl. megnéztük a gömb alakú köveket a parton és képesek belépőt szedni! Az egész abszurd, mert pl. este már nincs ott senki, így ingyen megnézheted, de napközben fizetni kell. Olaszországban meg kiraboltak. Viszont mind a két országot ajánlom, nagyon szépek, de óvatosan..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!