Aki több országban járt már, tudna rangsorolni melyik tetszett neki a legjobban és a legkevésbé?
Legjobban USA. (Pár évet töltöttem ott)
-Eleve egy nagyon színes ország rengeteg lehetőséggel, sok féle emberrel és középosztálybeliként igen jó életszínvonallal.
-Kellemes volt a légkör. Mondok egy példát: Ugye milyen jó érzés, amikor bemész egy üzletbe, az eladó mosolyog rád, nagyon kedves, a kedvedben akar járni? Na ott ez nem a természetes.
Ugyanez mondjuk hivatalokban, hogy nincs az, hogy a századik papírt nem így, hanem úgy kellett volna kitölteni, a kétszázadikon meg halvány a pecsét, ezért kezdheted elölről. Ehelyett azt nézik, hogy világos, hogy mit szeretnél? Igen. Megoldható? Igen. Akkor segítenek.
-Tetszik az a fajta tradicionális amerikai mentalitás, hogy az állam alapvetően békén hagy, de ha a társadalomra veszélyes elem vagy, akkor nincs kecmec. Magyarország példát vehetne mondjuk arról, ahogy Amerikában kezelik a családon belüli erőszakot.
Legrosszabbat nem mondok, mert nem szeretnék.
Hát én már jártam néhány országban. Nem nagyon sokban azért.
Legjobb: New-Zealand
Utána: Ausztrália
3. Japán.
Ezek után a sorrend.
USA
Svájc
Portugália
Nagy-britannia
Olaszország
Spanyolország
Görögország
Franciaország
Ausztria
Horvátország
Montenegró
Szerbia.
Hát mondjuk talán nem meglepő az első helyezett, én szeretem a mindentől távoli, eldugott, hegyvidéki, ritkán lakott helyeket. Ebben New-Zealand toronymagasan első.
A legjobban Svájc és Németország jött be, de mondjuk Ausztria is gyönyörű. Aztán Görögországot is imádom még. Igazából minden országban más a jó.
Amiről nem nagyon tudnék pozitívat írni az Ukrajna, Szerbia, Bulgária.
Nekem Grúzia lett a nagy kedvencem, nem véletlenül híresek a vendégszeretetükről és csodálatos tájaik vannak, ráadásul a kulturális örökségük is izgalmas számomra. És én a kíváncsi látogató szemével nézem, tehát ez nem jelenti azt, hogy mondjuk szívesen is élnék ott.
Ha viszont beemelem ez utóbbi szempontot is, Németország az, ahol egy jól szervezett társadalmat látok, a mindennapi jó minőségű élet feltételei a legszélesebb körben adottak. (Éltem ezen kívül még az USA-ban és Oroszországban, meg persze Magyarországon, tehát ez az összehasonlítási alap.)
A legkevésbé nekem Horvátország tetszik, mert úgy érzem, minden szépsége ellenére egyszerűen nem becsülik igazán meg a vendégeiket, természeti kincseiket, de talán a kulturális értékeiket sem igazán.
Turistaként.
Köszi az eddigi válaszokat!!!
Norvégia, lélegzetelállítóan szép.
Balkán nekem a kwdvencem: Bosznia, Koszovó. Albánia, Montegro.
Spanyolország a lazaság és a sok napfény miatt.
Isztambul a különlegessége miatt és a méretéből adódó sajátosságok.
Rosszat csak Bulgáriára (lehúzás, nyelvtudás és törekvés a megértésre 0), meg Dániára (rideg emberek, drágaság, agyonszabályozott élet) rudok mondani.
Ukrajna meg hatalmas pozitív csalódás volt, csak el kell engedni a nemzetiség témát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!