Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Aki több országban járt már,...

Aki több országban járt már, tudna rangsorolni melyik tetszett neki a legjobban és a legkevésbé?

Figyelt kérdés
Azt is leírhatjátok, miért.
2020. nov. 27. 20:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
68%

Legjobban USA. (Pár évet töltöttem ott)

-Eleve egy nagyon színes ország rengeteg lehetőséggel, sok féle emberrel és középosztálybeliként igen jó életszínvonallal.

-Kellemes volt a légkör. Mondok egy példát: Ugye milyen jó érzés, amikor bemész egy üzletbe, az eladó mosolyog rád, nagyon kedves, a kedvedben akar járni? Na ott ez nem a természetes.

Ugyanez mondjuk hivatalokban, hogy nincs az, hogy a századik papírt nem így, hanem úgy kellett volna kitölteni, a kétszázadikon meg halvány a pecsét, ezért kezdheted elölről. Ehelyett azt nézik, hogy világos, hogy mit szeretnél? Igen. Megoldható? Igen. Akkor segítenek.

-Tetszik az a fajta tradicionális amerikai mentalitás, hogy az állam alapvetően békén hagy, de ha a társadalomra veszélyes elem vagy, akkor nincs kecmec. Magyarország példát vehetne mondjuk arról, ahogy Amerikában kezelik a családon belüli erőszakot.

Legrosszabbat nem mondok, mert nem szeretnék.

2020. nov. 27. 21:21
 2/16 anonim ***** válasza:

Hát én már jártam néhány országban. Nem nagyon sokban azért.

Legjobb: New-Zealand

Utána: Ausztrália

3. Japán.

Ezek után a sorrend.

USA

Svájc

Portugália

Nagy-britannia

Olaszország

Spanyolország

Görögország

Franciaország

Ausztria

Horvátország

Montenegró

Szerbia.

Hát mondjuk talán nem meglepő az első helyezett, én szeretem a mindentől távoli, eldugott, hegyvidéki, ritkán lakott helyeket. Ebben New-Zealand toronymagasan első.

2020. nov. 27. 21:33
 3/16 anonim ***** válasza:
En nem sok orszagban jartam de a top ot sorrend nelkul Nepal, Etiopia, Sri Lanka, Indonezia, Peru (amugy a tobbi is tetszett, szoval ilyen listat nehez felalljtani) legkevesbe Malajzia es Vietnam deli resze tetszett.
2020. nov. 27. 21:58
 4/16 anonim ***** válasza:

A legjobban Svájc és Németország jött be, de mondjuk Ausztria is gyönyörű. Aztán Görögországot is imádom még. Igazából minden országban más a jó.

Amiről nem nagyon tudnék pozitívat írni az Ukrajna, Szerbia, Bulgária.

2020. nov. 27. 22:17
 5/16 anonim ***** válasza:
90%
Sajnos egyelore csak Europa nehany orszagaban fordultam meg. Ezek kozul az abszolut kedvencek: Svajc, Ausztria, Egyesult Kiralysag(kulonosen Skocia). Legkevesbe tetszett: Magyarorszag, Ukrajna, Bulgaria.
2020. nov. 28. 02:05
 6/16 anonim ***** válasza:

Nekem Grúzia lett a nagy kedvencem, nem véletlenül híresek a vendégszeretetükről és csodálatos tájaik vannak, ráadásul a kulturális örökségük is izgalmas számomra. És én a kíváncsi látogató szemével nézem, tehát ez nem jelenti azt, hogy mondjuk szívesen is élnék ott.

Ha viszont beemelem ez utóbbi szempontot is, Németország az, ahol egy jól szervezett társadalmat látok, a mindennapi jó minőségű élet feltételei a legszélesebb körben adottak. (Éltem ezen kívül még az USA-ban és Oroszországban, meg persze Magyarországon, tehát ez az összehasonlítási alap.)

A legkevésbé nekem Horvátország tetszik, mert úgy érzem, minden szépsége ellenére egyszerűen nem becsülik igazán meg a vendégeiket, természeti kincseiket, de talán a kulturális értékeiket sem igazán.

2020. nov. 28. 09:55
 7/16 anonim ***** válasza:
Amúgy az is fontos, hogy milyen szempontból: turistaként vagy ott élni.
2020. nov. 28. 10:27
 8/16 A kérdező kommentje:

Turistaként.

Köszi az eddigi válaszokat!!!

2020. nov. 28. 11:27
 9/16 anonim ***** válasza:

Norvégia, lélegzetelállítóan szép.

Balkán nekem a kwdvencem: Bosznia, Koszovó. Albánia, Montegro.

Spanyolország a lazaság és a sok napfény miatt.

Isztambul a különlegessége miatt és a méretéből adódó sajátosságok.

Rosszat csak Bulgáriára (lehúzás, nyelvtudás és törekvés a megértésre 0), meg Dániára (rideg emberek, drágaság, agyonszabályozott élet) rudok mondani.

Ukrajna meg hatalmas pozitív csalódás volt, csak el kell engedni a nemzetiség témát.

2020. nov. 28. 14:07
 10/16 A kérdező kommentje:
Dániában hogy érted, hogy agyon szabályozott az élet? Ezen meglepődtem.
2020. nov. 28. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!