Melyik várost választanátok, ha ott kellene élnetek életetek hátralévő részében?
Ezek közül Madrid.
London:
Annyira nem szimpi az éghajlat, messze vannak tőle a jó túrázó helyek, és már nekem is túl nagy város.
Párizs:
Szintén túl nagy, és annyira nem vagyok oda a francia kultúráért. Meg franciául sem tanulnék meg.
Moszkva:
Éghajlat szintén nem tetszik, meg nem tartom Oroszországot jogállamnak.
Los Angeles:
Akár szóba jöhetne. Éghajlat jó, közelben hegyek, tengerpart, jó álláslehetőségek.
Róma:
Akár szóba jöhetne, bár a belvárost túl zsúfoltnak, hangosnak találtam, mikor ott jártam.
Tokió:
Szintén szóba jöhetne, bár elég távoli nekem az ottani kultúra.
Peking:
Nem vagyok oda Kínáért. Zsúfolt, nem éri el az európai higiéniai szintet, nem szeretem a kínai kaját, kultúrát. Ja, és jogállam ott sincs. Emellett ha már Kína, Sanhaiban jobbak a lehetőségek.
New York:
A túl nagy ez esrtben is játszik, mint London esetében, bár a kettő közül inkább New York, mert ott még jobbak a munkalehetőségek.
Sydney:
Messze van, de szóba jöhetne. Bár az Ausztrál természeti környezettel annyira nem lennék kibékülve (veszélyes állatok).
Madrid:
Relatív nem rosszak a munkalehetőségek (csak angolul tudva is találnék IT-s munkát, de megtanulnék spanyolul közben), nincs durva tél, a közelben helyközi tömegközlekedéssel elérhető kétezres hegyek, szépen karbantartott parkok, a városban nagy a lazaság, spontán utcai bulik, sokkal lazább emberek, mint északabbra. Mellesleg a legmelegebb időszak sem sokkal melegebb a hazainál. Szuperjó tömegközlekedés, az ország sok része elérhető Madridból gyorsvasúttal, belül meg londoni szintű metróhálózat.
Ezek a városok vagy túl nagyok, vagy nem beszélem a nyelvet. Ha tudnék olaszul, Róma talán szóba jöhetne, de amúgy Olaszország bármely része inkább mint pont Róma.
Ha csak fővárosok játszanak, akkor mindenképp valami kisebb és európai - Bécs, Bern, Szarajevó, Dublin
Sydney. Tetszik hogy nyugodtak ott az emberek, nincs akkora stressz. S strandok is jók és atermészet is. Bár New-Zealand nekem jobb mint Ausztrália.
California isszoba jöhetne de Los Angeles biztos nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!