Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Egyesek miért menőznek azzal,...

Egyesek miért menőznek azzal, hogy harmadik világbeli országban nyaralnak pl. Egyiptom egy turistáknak fenntartott övezetben, ahelyett, hogy Magyarországon sokkal magasabb körülmények között tölthetnék a szabadságukat?

Figyelt kérdés

Megy a sok panasz, hogy Magyarország drága, ehelyett elrepülnek valahova ahol a nők dementornak vannak öltöztetve, a szállásukon kívül mindenki egy bunkó arab, ha iszol a csapvízből olyan emésztési kínokat élsz át, mint utoljára szépapád a 19. században, jön a sok lehúzó árus, ál-túravezető.

Ennél nem jobb egy balatoni vagy akár Tisza-tavi nyaralás? Vagy ilyen mértékű az országban az Orbán- és Nemzetgyűlölet a nyugati balliberális propaganda miatt?

2020. aug. 12. 00:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
83%

Az is segít, hogy nem mindenki egybites rasszista és mondjuk érdekli más is. A sokkal magasabb körülményeket emlegetni minimum kacagtató amúgy, Magyarországon kimondottan nagyon rossz ár/érték arányú szállások vannak, 20 éve felújított magánházakat adnak ki heti 200k körül a Balatonnál, a színvonalában hasonló Ohrid-tó ezt harmadáron tudja, napi költségben meg Délkelet-Ázsiáig repülni is simán olcsóbb tud lenni, ha hosszabb időre mész.

Ebben a világon semmi Orbán-gyűlölet nincs, egyszerűen nem szeretném a világ területének egy ezrelékére korlátozni azt, hogy mit ismerek meg. Amúgy meg Magyarországon is sokat utazom, de jellemzően csak 1-1 hétvégére.

2020. aug. 12. 11:46
 12/20 anonim ***** válasza:
78%

Nem azzal van a baj, hogy valaki szereti a hazáját. Én is imádom Magyarországot, a gyógyvizekkel, természeti értékekkel stb, viszont mellette szeretek utazni más éghajlatokba, kultúrákba belecsöppenni egy-egy hétre. Kiszakít az otthoni létből, míg mondjuk egy Tisza-tavi strandon egy C típusú erőforrás népes családja illat- és szellemi diskurzus-felhőjébe burkolózva nem tudnék kikapcsolni.

Az emberek számára élmény felfedezni az ismeretlent, az újat, ezért utaznak. Emellett viszont szerethetik, és többségében szeretik is a hazájukat, máskülönben eltakarodtak volna innen.

Viszont az világos, hogy a kedves kérdező nem utazott és nem is utazik anyagi vagy egyéb dolgok miatt, és az ebből adó frusztrációját "kianagyobbmagyarnálam" jellegű nemiszerv méregetéssel próbálja kompenzálni.

E gondolat mentén ne olvassunk külföldi írók műveit, ne hallgassunk külföldi zenét, mert ha megtesszük, akkor nemzetgyűlölőkké válunk?! Hát rohadtul nem.

Üdv,

egy kormánypárti

2020. aug. 12. 14:17
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
te olyan szinten primitiv vagy hogy ugysem erthetned
2020. aug. 12. 14:27
 14/20 anonim ***** válasza:
97%

Tavaly nyáron két hetet töltöttem Egyiptomban, amivel valóra váltottam egy gyerekkori álmomat, ugyanis nagyon sokáig egyiptológus szerettem volna lenni. Most meg kellett volna vonjam magamtól ezt a lehetőséget, mert nem értek egyet mindennel, ami ott zajlik?

Én úgy vagyok vele, hogy világot szeretnék látni és nem Magyarország négy sarka közt ingázni. A vicc az, hogy például Ausztráliában és Norvégiában is sokkal olcsóbb szállásom volt, mint a legtöbb balatoni üdülő.

22/L

2020. aug. 12. 16:14
 15/20 anonim ***** válasza:
83%

Te láttad már akár csak képen is a gyönyörű Vörös-tengert a korallokkal, színes halakkal?:D

Nem, nem jobb. Össze sem lehet hasonlítani a kettőt. Te menj nyugodtan a '70-es éveket idéző tóparti szoci nyaralókba, mások ugyanaból a pénzből a tengerhez mennek, kinek mi :)

2020. aug. 12. 16:58
 16/20 anonim ***** válasza:
90%
Évek óta Horvátországba járunk. Miért? Mert kevesebből kijön sokkal jobb színvonalon... Menne a bánat a Balatonhoz.
2020. aug. 12. 20:17
 17/20 anonim válasza:
100%

Tehát hazaáruló vagyok, mert szeretem más népek kultúráját megismerni?

Kedves kérdező, te magadat hazafinak, hazaszeretőnek tartod magad, engem pedig hazaáruló liberálisnak. Oké.

De te el tudod szavalni a Himnuszt? Nem azt a két sort, hanem úgy az egészet? Képzeld, én igen. Rólad nem hinném

2021. ápr. 1. 17:01
 18/20 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem nem azokról szól a kérdés, akiket a kultúra meg a történelem vonz, hanem azokról, akik elmennek valami húsz éve épült turistagettóba, és nagyjából azt se tudják, melyik országban vannak. Mondjuk abban nincs igaza, hogy Magyarországon magasabb kategóriát kapna a pénzéért, mert ár-érték arányban tényleg nem vagyunk jók, de amiatt tényleg fölösleges külföldre menni, hogy a szállodában üljön.
2021. dec. 1. 23:00
 19/20 anonim ***** válasza:
65%
@18 Amúgy még az utolsó mondatoddal sem tudok igazán egyet érteni, Magyarországról simán jó elmenekülni egy hétre télen akár csak a napsütésért is, erre meg egy egyiptomi turistagettó is megfelelő (még ha én személy szerint nem is nagyon csinálok ilyesmit).
2021. dec. 2. 01:27
 20/20 anonim ***** válasza:
80%

Turistagettó alatt a főleg szállodasorokból, hotelkomllexumokból álló üdülőtelepeket értjük, vagy a nagyon kommersz, fel- vagy túlkapott úticélokat, még ha vannak tényleg felkeresésre érdemleges látnivalók is a közelben?

De továbbra sem értem, mi a probléma azzal, hogy ha valaki a sivatagra vagy a tengerre kiváncsi, akkor evidens, hogy ne Magyarországon keresse ezeket. Ez nem menőzés, ahogy az sem, ha egy francia krémest szeretnél elfogyasztani, akkor sem a barkácsboltba mész be.

2021. dec. 2. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!