Egyesek miért menőznek azzal, hogy harmadik világbeli országban nyaralnak pl. Egyiptom egy turistáknak fenntartott övezetben, ahelyett, hogy Magyarországon sokkal magasabb körülmények között tölthetnék a szabadságukat?
Megy a sok panasz, hogy Magyarország drága, ehelyett elrepülnek valahova ahol a nők dementornak vannak öltöztetve, a szállásukon kívül mindenki egy bunkó arab, ha iszol a csapvízből olyan emésztési kínokat élsz át, mint utoljára szépapád a 19. században, jön a sok lehúzó árus, ál-túravezető.
Ennél nem jobb egy balatoni vagy akár Tisza-tavi nyaralás? Vagy ilyen mértékű az országban az Orbán- és Nemzetgyűlölet a nyugati balliberális propaganda miatt?
Az is segít, hogy nem mindenki egybites rasszista és mondjuk érdekli más is. A sokkal magasabb körülményeket emlegetni minimum kacagtató amúgy, Magyarországon kimondottan nagyon rossz ár/érték arányú szállások vannak, 20 éve felújított magánházakat adnak ki heti 200k körül a Balatonnál, a színvonalában hasonló Ohrid-tó ezt harmadáron tudja, napi költségben meg Délkelet-Ázsiáig repülni is simán olcsóbb tud lenni, ha hosszabb időre mész.
Ebben a világon semmi Orbán-gyűlölet nincs, egyszerűen nem szeretném a világ területének egy ezrelékére korlátozni azt, hogy mit ismerek meg. Amúgy meg Magyarországon is sokat utazom, de jellemzően csak 1-1 hétvégére.
Nem azzal van a baj, hogy valaki szereti a hazáját. Én is imádom Magyarországot, a gyógyvizekkel, természeti értékekkel stb, viszont mellette szeretek utazni más éghajlatokba, kultúrákba belecsöppenni egy-egy hétre. Kiszakít az otthoni létből, míg mondjuk egy Tisza-tavi strandon egy C típusú erőforrás népes családja illat- és szellemi diskurzus-felhőjébe burkolózva nem tudnék kikapcsolni.
Az emberek számára élmény felfedezni az ismeretlent, az újat, ezért utaznak. Emellett viszont szerethetik, és többségében szeretik is a hazájukat, máskülönben eltakarodtak volna innen.
Viszont az világos, hogy a kedves kérdező nem utazott és nem is utazik anyagi vagy egyéb dolgok miatt, és az ebből adó frusztrációját "kianagyobbmagyarnálam" jellegű nemiszerv méregetéssel próbálja kompenzálni.
E gondolat mentén ne olvassunk külföldi írók műveit, ne hallgassunk külföldi zenét, mert ha megtesszük, akkor nemzetgyűlölőkké válunk?! Hát rohadtul nem.
Üdv,
egy kormánypárti
Tavaly nyáron két hetet töltöttem Egyiptomban, amivel valóra váltottam egy gyerekkori álmomat, ugyanis nagyon sokáig egyiptológus szerettem volna lenni. Most meg kellett volna vonjam magamtól ezt a lehetőséget, mert nem értek egyet mindennel, ami ott zajlik?
Én úgy vagyok vele, hogy világot szeretnék látni és nem Magyarország négy sarka közt ingázni. A vicc az, hogy például Ausztráliában és Norvégiában is sokkal olcsóbb szállásom volt, mint a legtöbb balatoni üdülő.
22/L
Te láttad már akár csak képen is a gyönyörű Vörös-tengert a korallokkal, színes halakkal?:D
Nem, nem jobb. Össze sem lehet hasonlítani a kettőt. Te menj nyugodtan a '70-es éveket idéző tóparti szoci nyaralókba, mások ugyanaból a pénzből a tengerhez mennek, kinek mi :)
Tehát hazaáruló vagyok, mert szeretem más népek kultúráját megismerni?
Kedves kérdező, te magadat hazafinak, hazaszeretőnek tartod magad, engem pedig hazaáruló liberálisnak. Oké.
De te el tudod szavalni a Himnuszt? Nem azt a két sort, hanem úgy az egészet? Képzeld, én igen. Rólad nem hinném
Turistagettó alatt a főleg szállodasorokból, hotelkomllexumokból álló üdülőtelepeket értjük, vagy a nagyon kommersz, fel- vagy túlkapott úticélokat, még ha vannak tényleg felkeresésre érdemleges látnivalók is a közelben?
De továbbra sem értem, mi a probléma azzal, hogy ha valaki a sivatagra vagy a tengerre kiváncsi, akkor evidens, hogy ne Magyarországon keresse ezeket. Ez nem menőzés, ahogy az sem, ha egy francia krémest szeretnél elfogyasztani, akkor sem a barkácsboltba mész be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!