Vannak itt olyan, hozzám hasonlóan kalandvágyó emberek, akik akár egy hátizsákkal nekivágnának a világnak? Szeretnének új helyeket felfedezni, akár spontán módon, kalandvágyból mennék, tehát nem előre befizetett utazásra gondolok.
Hát igen, jó 30 évvel ezelőtt, amikor még fiatal voltam, csináltunk ilyet, igaz csak országon belül kirándulgattunk (akkoriban ugye útlevelet sem lehetett könnyen kapni).
Manapság ez sokkal nehezebb, mint hinnéd. Az online világban mindent hónapokkal előre le kell foglalni (szállás, belépők, stb.), különösen felkapott helyeken. Volt már, hogy nem jutottunk be egy-egy helyre, mert mire megvettük a repülőjegyet, már elfogytak a belépők. Szóval spontán utazást legfeljebb olyan helyekre tervezz, ahol nem nagyon járnak turisták. Persze ott látnivaló sem sok lesz. Előre szervezett magán utazásra bármikor mehetsz, ahogy írtam, neten mindent előre le lehet foglalni.
A másik dolog, hogy a turizmus mindenütt nagyon dinamikusan fejlődik, az árak száguldanak felfelé, manapság az utazgatáshoz bizony kell pénz is, nem kevés.
@5 A világ azok szerint veszélyes hely, akik a híradóból meg spanyolországi társasutazásokból ismerik. Jártam Szomáliföldön meg Iraki Kurdisztánban is, semmi gond nem volt, pedig nem páncélozott katonai járművekkel mozogtam, hanem egy húsz eurós hátizsákkal. Amíg nem az afgán-pakisztáni határon vagy Damaszkuszban mászkál az ember, addig csak józan ész kell meg rutin.
A tervezés egyébként teljesen meg tud ölni egy utazást, a legjobb helyeket pont véletlenül találod, plusz kábé 30 ország után elég érdektelenné tudnak válni a klasszikus látnivalók, nyugtázod, hogy láttál még egy jó nagy, díszes épületet, aztán inkább keresel valami falusi holdünnepet 300km-re a fővárostól, mert annak legalább van köze a helyi kultúrához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!