Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Utaztál már úgy, hogy csak...

Utaztál már úgy, hogy csak úgy spontán megvetted a vonatjegyet valahova, és felültél? Milyen volt? Jó ötletnek tartod?

Figyelt kérdés
2010. aug. 23. 21:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Még nem utaztam így, de nem is tartom jó ötletnek, mert veszélyes... legalábbis egyedül. Társasággal amúgy jó poén lenne :)
2010. aug. 23. 21:09
 2/11 anonim válasza:
En igen. Kimondottan szuper nem volt, mert a ferjem elol menekultem, de eleg jo helyen kotottem ki. Sztem jo otlet. :)
2010. aug. 23. 21:10
 3/11 anonim ***** válasza:
Igen, Andalúziát jártuk így be tavaly ősszel. Ha van nálad rendesen pénz szállásra, kajára, akkor jó ötlet. Meg annak sincs veszélye, ha retúrjegyet veszel, és csak egynapos kirándulásokat teszel így spontán.
2010. aug. 23. 21:20
 4/11 anonim ***** válasza:
nem vagyok az a spontán ember, inkább megtervezem előre az utat, mikor érek oda, onnan mikor megyek tovább stb. Én ilyen vagyok.
2010. aug. 23. 21:38
 5/11 anonim ***** válasza:
nem...nem is fogok
2010. aug. 23. 21:47
 6/11 A kérdező kommentje:
Én is az ilyen agyontervezős típus vagyok, már túlzásba is viszem sokszor, de kipróbálnám egyszer az érzést, milyen lehet csak úgy, minden előzmény nélkül elindulni.
2010. aug. 23. 21:52
 7/11 anonim ***** válasza:

Nem veszélyes amúgy,

de rengetegszer csak nekem ingyen jegyem van, egyszer elutaztam az ország másik végére és egy már nem használatos vonatállomáson aludtam, vissazfelé meg stoppoltam.

Gitárom miatt(sztem) már elsőre felvettek:D Mindig kérdezték, hogy mitcsinálok erre, nagyon érdekes volt.

15/L

2010. aug. 23. 22:02
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekem sem a műfajom, én is inkább a tervezgetős fajta vagyok és rájöttem hogy jobb is az úgy. Nyár elején spontán mentünk Olaszországba, semmit nem terveztem meg előre, csak a repülőjegyeket vettem meg és szállást foglaltam. Még azt is elfelejtettem megnézni hogy jutunk el a kempingig. Borzalmas volt!!! Végig feszült voltam, senki nem beszélt emberi nyelven, ideges voltam, hogy odaérünk-e recepció zárás előtt, stb... sokkal jobb és kényelmesebb úgy, hogy minden kéznél van, tudom mikor honnan mivel kell menni adott helyre stb. Amúgy nem szeretek "időbeosztással" utazni sehova, de azt szeretem tudni, hogy mit érdemes megnézni ott ahova megyek, mivel lehet közlekedni mennyiért, stb. Ilyen alap dolgok, nem tervezem túl a dolgokat azért :)
2010. aug. 23. 22:27
 9/11 anonim válasza:
Ebben az országban ezt nem próbálnám ki...olyan katasztrófális a vonatközlekedés, csatlakozások, hogy cinkes lenne hogyan jutok vissza. Mint a régi westernekben, a következő vonat csak a jövő héten indul!:-) Amúgy a teljes áru jegy is drága a színvonalhoz képest. Ha izgalomra vágysz stoppolj, nekem bejött!:-)
2010. aug. 23. 22:59
 10/11 A kérdező kommentje:
Igen, a vonatközlekedés az katasztrófa. Télen kimentünk vonattal Bécsbe, egy napra. Odafele nem is volt gond, azon kívül, hogy megfagytam, mert nem volt fűtés, odakint pedig mínusz tíz fok alatt volt a hőmérséklet, de legalább három óra alatt odaértünk Pestről. Ahogy leszálltunk elkezdett esni a hó, és el sem állt estig, így lett úgy emlékszem olyan 10 centi hó átlagosan. Este szépen felültünk a vonatra, én már teljesen ki voltam készülve a hidegtől, már egy étteremben sem tudtam felmelegedni kabátban, megállás nélkül remegtem. Elindultunk, aztán egyszer csak megállt a vonat... fények le... álltunk talán másfél órát is ott, mindegy, a lényeg az volt, hogy három óra késéssel értünk vissza Pestre, hajnali háromkor, amikor már se metró se semmi nem járt. Kénytelenek voltunk taxival menni, de az sem volt egyszerű, hiszen mindenki azzal akart menni, aki velünk egy vonaton jött. Másnap korán keltem, mert vissza kellett érnem Siófokra (ott lakom) még aznap, az iskola miatt. Úgy emlékszem kilenc óra körül indult volna vonat, de különböző kifogásokkal mindig eltolták az indulást egy órával (nincs kalauz, leszakadt a vezeték, stb). Négy órát ültem az álló vonatban, nagy nehezen kinyögték aztán, hogy egyáltalán nem fog elindulni. Tesómék jöttek értem pályaudvarra, elkísértek a buszmegállóba, hogy majd azzal haza megyek. Az sem volt egy könnyű menet, félő volt, hogy nem is férek föl. Nagyon kész voltam idegileg, hiszen második napja vacogtam, és egyszer nem bírtam felmelegedni. Mindegy, a lényeg az, hogy csak felültem a buszra, de én az alatt a két óra utazás alatt végig azt vártam, hogy mikor kapunk defektet, vagy hasonló, mert nem tudtam elhinni, hogy én még aznap hazaéjek. Na, aztán végül hat és hét óra között befutott a busz, és mikor leszálltam, csak akkor hittem el, hogy tényleg otthon vagyok. Na, bocsi a kisregényért, csak ez nekem olyan megrázó élmény volt, hogy kb két hétig féltem otthonról kimenni, mert tudtam, hogy nagyon hideg van odakint... Ja és még annyi, hogy a pénzt visszakértük, mert Pestre oda vissza jegyet vettem, aztán még az odaút árát is visszaadták, meg a Bécsbe érvényes jegyemből is kétezret visszakaptam (tízezerbe került) egy két hónap elteltével.
2010. aug. 23. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!