Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Németországba megyek egyik...

Németországba megyek egyik ismerősőmhöz sima hátizsákkal fogok menni hogy tudnék felvinni egy ajándék pálinkát?

Figyelt kérdés

Szóval WhizzAiral fogok menni és csak sima hátozsákot viszek.

Egy ajándék Pálinkát szeretnék vinni neki. Tudom hogy nem lehet felvinni repülőre.

De ha becsomagolom díszes dobozba vagy zacskoba akkor is elveszik?

Hogy tudom megoldani?

2019. nov. 5. 08:56
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
WizzAir* bocsánat
2019. nov. 5. 09:00
 2/13 D. Brasco ***** válasza:
89%
Sehogy.....csonagolhatod barmibe igy is ugy is elveszik.......maximum ha szétöntöd 100ml-es flakonokba,de ennyi az összes lehetőséged
2019. nov. 5. 09:04
 3/13 A kérdező kommentje:
És mivan akkor ha repülőtéren belül veszek valamit? Azt már felvihetem nem?
2019. nov. 5. 09:15
 4/13 anonim ***** válasza:
78%
Igen
2019. nov. 5. 09:31
 5/13 anonim ***** válasza:
3%

Öszintén szólva itt Németországban kapható magyar pálinka is, de a nßemet pálinkák ugyanolyan jók, vagy még jobbak.

Szóval szerintem nem érdemes ezzel veszödni, értelmetlen ötlet.

2019. nov. 5. 10:02
 6/13 anonim ***** válasza:
93%

Igen reptéren vehetsz, azt felviheted!

Mi mindig így viszünk. Havi 2-4x repülünk, szóval biztosan lehet tapasztalat.

2019. nov. 5. 11:26
 7/13 anonim ***** válasza:
28%

Valamiért a vidéáki magyarok erősen túlértékelik a pálinkát, azt gondolják, mindenki erre vágyna csak nem kapnak. Nos, megnyugtatlak, sem az unicum, sem a kisüsti pálinka nem az a neves ajándék, amitől hasra vágódna egy német polgár. RÁadásul csak gányolva - szétöntögetve - vagy reptéri boltban megvéve viheted ki.

Akkor meg miért nem keresel valami értelmes, hasznpos ajándékot, aminek esetleg örülne is az, aki kapja???

2019. nov. 5. 14:04
 8/13 anonim ***** válasza:
74%

7-es, te neked meg mi bajod van? Túlcsordultak benned a sztereotípiák?

1. szó nem volt arról, hogy a kérdező vidéki! Ki mondta, hogy az?

2. honnan veszed, hogy a vidéki magyarok túlértékelik a pálinkát? Sőt... OK, fogadjuk el, hogy egyesek túlértékelik. Mire alapozod azt, hogy ez a vidékiekre jellemzőbb? Pláne úgy, hogy kb. heti egy kérdés jön itt A Budapestből azután érdeklődve, "hol tudnék venni házi pálinkát?"...

3. Ki mondta, hogy az ismerőse Németországban nem magyar? Hogy az német polgár(?) (de még ha az is, attól még lehet magyar/magyar származású). :D Sőt, durva, de lehet vidékről elvándorolt, akár arról a vidékről, ahol túlértékelik a pálinkát... :D A pálinkát túlértékelő vidék, az arra van amúgy amerre a kúrta farkú malac túr, attól 2m-re, jobbra!

5-ös, Németországban snapsz van, ami gyümölcspárlat és finomszesz keveréke, azaz nem azért nem pálinka mert a törvény nem engedné, hanem mert nem tisztán gyümölcspárlat! Snapszot almából, körtéből és vegyes gyümölcsből gyártanak, utóbbi sok esetben már behozott gyümölcsből készül.

Kérdező nézz körül kicsit a pálinkák között, mit érdemes megvenni, fogalmam sincs mi a kínálat a reptereken, de én a helyedben elkerülném a Bolyhos, Zsindelyes, Rézangyal termékeit.

2019. nov. 6. 23:02
 9/13 anonim ***** válasza:
67%

"Németországban snapsz van, ami gyümölcspárlat és finomszesz keveréke"

Ezt a hülyeséget nem tudom, honnan veszed, de Németországban csak gyümölcsböl párolt alkoholos italt lehet Schnaps-ként forgalomba hozni, szesz és aroma (mindegy, hogy természetes vagy mesterséges) keverékét nem.

Több mint 30 éve élek itt, és tisztában vagyok a különbözö élelmiszerekre vonatkozó törvényekkel is, meg azzal is, mennyire komolyan veszik ezeket! Itt sokkal komolyabb minöségi követelmények vannak, mint Magyarországon és emellett még be is tartják ezeket!

2019. nov. 7. 07:35
 10/13 anonim ***** válasza:
75%
Hogy válaszoljam meg neked azt, hogy ezt a "hülyeséget" honnan veszem? Te minden tudásod eredeti forrását megtudod jelölni? Lábjegyzet nincs nálam sem mindenhez! Minden olyan gyümölcspárlatot és részben gyümölcspárlatot snapsznak lehet nevezni, amiben a gyümölcspárlat és a finomszesz maximálisan 1:2 arányban keveredik. Ez a snapszra vonatkozó törvény. Fogalmam nincs már, hogy ki mondta, lehet hogy a német szomszéd, vagy német ismerősök, vagy tényleg nem tudom, nem úgy találtam ki unalmamban, azt elhiheted, de nem a német szeszes italokra vonatkozó jogszabályból van, az biztos (úgyhogy nem egy megdönthetetlen állítás), azt nem szoktam olvasgatni, de gondolom én te sem! Ami tisztán gyümölcspárlatot tartalmaz azt is snapsznak nevezik (ennyiben igazad van)! Te beljebb lehetsz ebben a dologban, mint én, menj be a boltba és nézd végig a snapsznak nevezett italok összetételét, tudtommal ott is kötelező feltüntetni. Javaslom, hogy a legolcsóbbak között kutakodj, valahogy van egy olyan sejtésem, hogy ott találsz erre bizonyítékot.
2019. nov. 7. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!