Nyomtathatok fotót sima papírra?
a síma nyomtatópapírt tényleg felejtsd el, mert az nem erre való, csak egyszerű szüveg nyomtatásra. néha akár egészen jó minőség is lehet, de nagyon nem fotó minőség.
megfelelő minőségű fotónyomtatóval gyári patronokkal jó minőségű fotópapírra lehet akár labor minőségű, vagy akár az sem kizárt, hogy jobb minőségben is nyomtatni, de a minőségi végeredményhez szükséges a minőségi alapanyag. a legtöbben otthoni nyomtatóval spórolmnak, így nem a legjobb minőségű nyomtatót veszik, utángyártott patront vesznek bele, mert az olcsóbb, nem a legjobb minőségű fotópapírt veszik bele, mert az olcsóbb, csak így a minőség sem lesz versenyképes. lehet, hogy a különbséget nem látod, de egyrészt a másik lehet, hogy jobban látja a különbséget és a legfontosabb különbség, hogy mennyire lesz tartós és hogyan reagál a fényhatásra, levegő nedvességre, mennyi idő után fakul meg a kép a papíron. ha emlékbe, ajándékba adod, akkor legyen minőségi és tartós
ráadásul nem is annyival drágább bemenni egy MINŐSÉGI fotólaborba és ott megcsináltatni. ha a fotólabort is csak ár alapján választod ki, akkor sajnos ott sem biztos, hogy jobb, színhelyesebb, szebb minőséget kapsz - tartósabb szinte biztosan lesz...
Igen, a laborok gyakran túlterheltek így ünnepek előtt, de azért szerintem még nem késtél annyira el vele, érdemes több helyen megkérdezni.
Szerintem fotópapírt kapsz a legtöbb fényképezőgépet, nyomtatót áruló fotós és/vagy műszaki boltban, de esélyes, hogy papír/írószer boltban is találsz.
Sikerült vennem fotópapírt, és kinyomtatnom a képet. A keretbe bele is raktam.
Szerintem jó minőségű, még ha házilag is lett nyomtatva. A minőségi problémák inkább csak azért vannak, mert selfiekből lett kollázs összevágva, és a kamera nem a legjobb volt, de megfelel.
Már csak oda kell adnom karácsonyra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!