Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » A szabadságotokat utazással...

A szabadságotokat utazással vagy inkább otthoni pihenéssel szeretitek tölteni?

Figyelt kérdés

A párom pl.utál utazni, ő azt mondta tulajdonképpen nincs szüksége feltöltődésre mert jól érzi magát. A szabadsága alatt pedig élvezi ha itthon van egész nap, netezik, csak úgy elvan találkozik esténként a barátokkal..ergo: ugyanazt csinálja amit amúgy is minden munkanap után és hétvégén.

Mellette vagyok én, akit pont az ellenkezője tölt(ene) fel: állandóan csinálnék valamit.

2 suliba jártam egyszerre , szaladgálok egész nap, hétvégén meg elvágyódnék valahova. Igazából mindegy hova csak olyan helyre ahol még nem jártam, vagy legalábbis el ebből a megszokott környezetből.

2 éve voltunk barátokkal Horvátországban egy hétig. Nekem hatalmas élmény volt , szívesen gondolok rá vissza, ő azt mondta tulajdonképpen neki olyan semmilyen volt.

Azt tudni kell , hogy gyerekkorukban anyukájuk állandóan cipelte őket nyaralgatni, és megutálta.

Mi külföldre soha nem jártunk, max fürödni a közeli strandokra ami szuperjó volt, de aztán amikor elkezdtem utazni azt is nagyon élveztem.

Ezzel csak azt akartam szemléltetni, hogy egyikünk sem jó vagy rossz ember , de teljesen mások vagyunk.

Ti hogy vagytok ezzel a témával?

Esetleg párok akik különböztek ilyen téren, hogy oldották ezt meg ? Hosszútávon gondolom ezek a dolgok kiütköznek és konfliktusforrás lehet..Hogy oldjátok meg?

2019. aug. 1. 09:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
94%

Imádunk utazni. Augusztus végén 5 országot érintő körútra megyünk. Nagyon várjuk. Év közben pedig néha elmegyünk wellnessre.

De olyan is előfordul, hogy csak kirándulunk egyet a környékre, Visegrád, Szentendre stb. Ezek mellé belefér a hétvégi otthon punnyadás is, de ilyenkor este elmegyünk sétálni a városba, csak találomra legyalogolunk 8-10 km-t.😀

2019. aug. 1. 14:06
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk az a felállás, mint nálatok: párom utál utazni, én imádok. Rávettem, hogy menjünk el az Azori-szigetekre 12 napra, azt hittem, ezzel aztán tuti megszereti az utazást. Szép táj, kevés turista, jó kaják, jó túrák. Hát...még ez se jött be neki:D

Mi úgy oldjuk meg, hogy elmegyek nélküle utazgatni. Mivel kevés olyan ismerősöm van, akivel lehetne, így fiatalos, túrákat szervező cégekkel járok:) Idén voltam már Szlovéniában, a Szlovák Paradicsomban, szeptemberben még elmegyek Spanyolországba és a jövő februári terv is kész van már:D Barátommal abban állapodtunk meg, hogy évi egy nyaralás közös, de majd igyekszem vmi olcsóbb verziót kitalálni, mert neki egyszerűen szar érzés olyanra sok pénzt költeni, amit annyira nem is élvez. Szerintem az Azori utazás egész baráti áron kijött a távolsághoz és a hosszhoz képest, de olyan embernek, akinek elég lett volna a 12 nap helyett 2 belőle, annak az is sok.

Amúgy emiatt én nagyon sokat őrlődöm, hogy mennyire van jövője a kapcsolatnak...pont abban a dologban annyira különbözni, amit annyira szeretek:(

2019. aug. 1. 22:26
 13/15 A kérdező kommentje:

Igen én is ettől félek utolsó..mivel mentem már én is egyedül el többször , ezért tudom, hogy az sajnos nem ugyanaz..rossz érzés , hogy nem tudod megosztani a pároddal az utazás örömeit.

Félek nálunk is ez lesz a vége, hogy vagy megyek mindenhova egyedül vagy barátokkal vagy beszippant majd engem is az otthonülés.

Amúgy meg a pénzre írta valaki, igen valóban azt mondta , hogy ő sajnálja ilyenre pazarolni a pénzét, én megértem mert valóban , ahogy írta itt is valaki , hogy ha olyanra költesz pénzt amit nem élvezel akkor bizony felesleges pénzkidobásnak érzed.

Amúgy sokszor mentem egyedül a közelbe kirándulni , fel a mecsekre és nem került sok pénzbe.

Minden napra lehetne valamit szervezni, ami akár ingyen van. Séta a városban olyan helyeken ahol még nem jártunk..de hát ha a másikon látod, hogy jó eljön de igazából közben nem élvezi, akkor te sem élvezed.

A gond az , hogy tegnap is pl egy haverommal szerettem volna elmenni kirándulni , de mondta hogy rosszul esik neki, hogy fiú barátunkkal elmennék nélküle kettesben, és hogy nekem sem esne jól ha ő csinálná ezt.

Hát megértem ezt is csak ugye én eleve el sem tudom képzelni, hogy ne mennék el vele valahova mert én mindenben benne vagyok ha kirándulásról van szó.

a hétvégi kocsmázások ötletétől pedig már szó szerint rosszul vagyok, nekem az nem kikapcsolódás...épp ellenkezőleg ..csak lehúzza az összes energiám.

2019. aug. 2. 09:52
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Másfél napom van egész héten pihenni, így azt otthon szeretem tölteni. Ki nem állhatom a rumlit, így fele arányban takarítás/rendrakás és fele pihi. Ha viszont több napom van, mindenképp utazok.
2019. aug. 3. 11:42
 15/15 Sunshinedoll ***** válasza:

Én leginkább utazással szoktam, olyan vagyok, mint te, jövős-menős vagyok. Nyaralás/pihenés alatt is max egy fél napot tudok benti pihenéssel eltölteni.

A párom is szeret utazni, kirándulni, de nem mindig tudjuk összehangolni a dolgokat, így gyakran van, hogy egyedül megyek, vagy barátokkal.

Nekem a közös élmények fontosak egy kapcsolatban, és ahhoz azért valamilyen szinten kell a közös érdeklődés, így nem biztos, hogy sokáig tudnék együtt lenni olyan emberrel, aki állandóan bent akar feküdni. Ismerem magam, és tudom, hogy egy idő után kibuknék emiatt.

2019. aug. 3. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!