A szabadságotokat utazással vagy inkább otthoni pihenéssel szeretitek tölteni?
A párom pl.utál utazni, ő azt mondta tulajdonképpen nincs szüksége feltöltődésre mert jól érzi magát. A szabadsága alatt pedig élvezi ha itthon van egész nap, netezik, csak úgy elvan találkozik esténként a barátokkal..ergo: ugyanazt csinálja amit amúgy is minden munkanap után és hétvégén.
Mellette vagyok én, akit pont az ellenkezője tölt(ene) fel: állandóan csinálnék valamit.
2 suliba jártam egyszerre , szaladgálok egész nap, hétvégén meg elvágyódnék valahova. Igazából mindegy hova csak olyan helyre ahol még nem jártam, vagy legalábbis el ebből a megszokott környezetből.
2 éve voltunk barátokkal Horvátországban egy hétig. Nekem hatalmas élmény volt , szívesen gondolok rá vissza, ő azt mondta tulajdonképpen neki olyan semmilyen volt.
Azt tudni kell , hogy gyerekkorukban anyukájuk állandóan cipelte őket nyaralgatni, és megutálta.
Mi külföldre soha nem jártunk, max fürödni a közeli strandokra ami szuperjó volt, de aztán amikor elkezdtem utazni azt is nagyon élveztem.
Ezzel csak azt akartam szemléltetni, hogy egyikünk sem jó vagy rossz ember , de teljesen mások vagyunk.
Ti hogy vagytok ezzel a témával?
Esetleg párok akik különböztek ilyen téren, hogy oldották ezt meg ? Hosszútávon gondolom ezek a dolgok kiütköznek és konfliktusforrás lehet..Hogy oldjátok meg?
Vannak olyan emberek akik nem vágyodnak idegen környezetben, nekik tökéletes a saját kis komfortzónájuk.
Vannak akiknek ahogy mondani szokták, Szabadság ideje alatt mehetnékük van, minél messzebbre az otthontól. Nincs ezzel semmi gond. A gond akkor van ha két különböző típusú ember él együtt. Ott bizony a későbbiekben akár szakítás is lehet a vége, hacsak a nagy utazó nem lesz szintén otthonülő.
Én imádok utazni. A volt férjem nem. Ő neki is elég volt ha szabadsága alatt otthon marad. Évekig kértem jöjjön velem, mivel nem jött, volt, hhogy egyedül mentem. A végén már elkeserített az, hogy az uatzás örömeimet nem tudom a férjemmel megosztani, mert ki sem tenné a lábát a lakásból. Még egy mozi, vagy strand sem jöhetett szóba. Ez állandó veszekedésekkel járt, és a végén válóperrel. Időközben férjhez mentem megint. A mostani férjem is nagy utazó akárcsak én. Amikor csak lehet megyünk, utazunk. Viszont így sem vagyunk egyformák, mert míg én vízközelben szeretek lenni, a férjem a hegyek között. De ezt megtudtuk oldani. Nagyobb nyaralásnál kompromisszum van. 2 hét nyaralást elosztjuk. 1 hét a hegyekben, 1 hét a tengerparton vagy valahol víz mellett. Tökéletesen működik.
mi mindketten az utolso percet is a szabadsagbol utazassal toltjuk, sot me megtoljuk egy kis fizettetlen szabadsaggal is
ha ebben kulonboztok nincs jovotok
Mi amolyan vegyesek vagyunk. Van amikor inkább itthon döglünk egész nap ha hosszabb hétvégénk van éppen, és akkor nekünk jó itthon dögleni, netezni, filmezni, meg ha jó idő van akkor a kertben tevékenykedünk maximum. Nekem a párom szeret utazni főleg a túrázást szereti, akár autóval, motorral, vagy gyalog neki mindegy csak időnként ha rájön a mehetnék akkor megyünk csak úgy csavarogni. Sokszor csak céltalanul kocsikázunk, belövünk egy irányt és megyünk, aztán megállunk útközbe pár helyen ha valami érdekességet látunk. Ugyan ezt szoktuk motorral is, de ilyen motoros túrára inkább társasággal járunk.
Nyári szabadság a pároméknál 2 hét leállással jár akkor szoktunk utazgatni, mi csak 2 évente járunk nyaralni, egyrészt azért mert így több pénzt összetudunk rá spórolni és akkor egy külföldi út szokott benne lenni ahol 6-7 éjszakát szoktunk eltölteni, ott körül nézünk, strandolunk, stb... és persze direkt igyekszünk úgy félretenni hogy a drágáb dolgok is beleférjenek, ezért is döntöttük el hogy inkább megyünk 2 évente. Amikor épp nem megyünk nyaralni akkor úgy szoktuk hogy a párom a leállása első hetében itthon henyél inkább, második hetében amikor én is kiszoktam venni a nyári szabimat akkor szoktunk olyat hogy mindennap megyünk valahova valamit csinálni, ha nagyon meleg van akkor strandra megyünk éppen.
Mivel a munkám során kell rendszeresen utaznom, így én szabadság alatt pihenni szeretek, akkor már nem vágyom utazásra. Páromnak is hasonló a munkája.
De szoktunk utazni, mert érdekel a világ. De szeretek csak úgy otthon lenni, semmit se csinálni is.
Párom szülei az ország másik végében laknak, az én szüleim külföldön.
Ha van hosszúhétvége, akkor általában az ő szüleinél vagyunk, Karácsonykor az én szüleimhez megyünk, nyáron pedig nyaralni.
Párom augusztus 7.-től van szabadságon 25-ig. 16-25-ig Görögország, előtte pedig házfelújítás.
A “döglés” az átlagos hétvégéken szeretett programunk, de ha több időnk van, akkor mi szívesebben utazunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!