Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Melyik típusba tartoztok?

Melyik típusba tartoztok?

Figyelt kérdés
Megfigyeltem, hogy sok ember odáig van a fehérhomokos, pálmafás, távoli, egzotikus helyekért és inkább mondjuk egy évet kihagy (vagy több évet) és pénzt gyűjt rá, hogy eltudjon utazni oda nyaralni. Viszont vannak olyan ismerőseim is, akik azt mondják, hogy inkább elmegy Görögországba vagy Olaszország valamelyik déli régiójába, mert ott ugyanaz a vízminőség van és a víz színe is ugyanolyan gyönyörű, talán csak a pálmafa hiányzik. A kérdést csak kíváncsiságból tettem most ki, én nem vagyok az a nagy vízparton nyaraló típus. :)
2019. júl. 28. 11:02
 1/10 A kérdező kommentje:
Kiegészíteném azzal a kérdésemet, hogy utóbbi ismerőseim általában azt mondják, hogy nem éri meg annyi pénzt kiadni mondjuk egy karibi nyaralásra, amennyibe kerül, mikor hozzánk sokkal közelebb vannak olyan helyek, tényleg csak talán a pálmafa hiányzik.
2019. júl. 28. 11:04
 2/10 anonim ***** válasza:
Én imádom a tengert, de inkább egy horvát, olasz vagy görög nyaralás, mint a pálmafás Bahamák :)
2019. júl. 28. 11:59
 3/10 anonim ***** válasza:
#2, egyet értek veled de ezek nem jól mutatnak az arckönyvben, nem lehet velük dicsekedni.
2019. júl. 28. 12:51
 4/10 anonim ***** válasza:

"talán csak a pálmafa hiányzik."

Tévedsz, mert a mediterrán országokban van pálmafa. (Pl. Horvátország)

Amúgy jártam a Bahamákon, egyszer azt is meg lehet nézni, de nem vonz.

Nekem sokkalta praktikusabb az Adria.

Bp.-ről (éjszaka)kb. 6 óra alatt lent vagyok Dalmáciában.

2019. júl. 28. 12:59
 5/10 anonim ***** válasza:
91%

Minden vágyam egyszer eljutni egy egzotikusabb helyre, de az nem mostanában lesz.

Görögországba szoktunk járni, van pálmafa, homokos part, jó kaja :D

Nem olyan régen még egy görög nyaralás is elérhetetlennek tűnt számunkra.

2019. júl. 28. 14:33
 6/10 A kérdező kommentje:
Persze, van pálmafa, ott van pl. Krétán a Vai beach is... De mégis más a "part kép" ha érthetően fogalmazok. Mi inkább túrázósak vagyunk és max. egy túra végén csobbanunk egyet, ha olyan az idő, mert inkább tavasszal, ősszel szoktunk. Vagy várost nézünk. :)
2019. júl. 28. 16:12
 7/10 anonim ***** válasza:

àltalában az mond ilyet aki még soha nem volt, és igazából nem is teheti meg, hogy ilyen helyre menjen, vagy az akinek egy europai kimozdulás is a konfotrzonája határa, vagy is nem szeret messze menni.

Nekünk sokszor sikerült Karibtérségbe és az Indiai oceánra is eljutni, ahogy Europán belüli tengerpartokra is megyünk.

Mind a két fajta nyaralás más és mindegyik gyönyörü. Ès mindenhol vannak pálma fák, még Fuerteventurán is, pedig oda úgy telepítették öket...

2 kisgyerekünk van így az évek folyamán hozzájuk igazodtunk és minden évre meg van mennyit költünk utazásra kb, és ahogy amit érzünk és jónak látunk.

Mi külföldön élünk, ebböl a fizetésböl, tudunk költeni messzebb utakra is.

DE azért egy görög apartmanos utazás ára nagyon nagyon messze van egy karibi 4 csillagos allincl. nyaralástól. Ha valaki itt europába megy autóval olcsó apartmanba ott is állandóan hozott és fözött kaját eszik, akkor akár 1/5-is lehet a költsége amennyit egy karibi 4 csillagos nyaraláson fizetne. Karib szigetekre pedig olcsó apartmanba menni, nem túl jó dolog(ha csak nem vagy rutinos utazó), de a repjegy akkor is 250-500€ között van oda vissza....

2019. júl. 28. 18:17
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Napi költségben Délkelet-Ázsia sokkal olcsóbb, mint egy görög vagy horvát nyaralás. Vietnámban fillérekért dobálják még az 5 csillagos helyeket is (mondjuk sosem értettem, hogy erre mi az istenért vagy igénye bárkinek is, de hát nem vagyunk egyformák). Én januárban szoktam hosszabb időre vagy ebbe a térségbe vagy Dél-Indiába menni, király módon élhet az ember egy 10 napos görög nyaralás árából 3 hétig. Szóval nem anyagi korlátai vannak ennek elsősorban, sokkal inkább egyéb kötőttségek. Hálisten nekem nincs és nen is lesz gyerekem, így például nem kell iskolai szünetekhez igazodnom.
2019. júl. 28. 19:18
 9/10 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Régóta tervezek egy vietnámi utazást.

Megköszönném, ha eligazitanál abban, hogy hogyan lehet egy (50-100ezer Ft-os) 10 napos görög út árából kihozni egy 3 hetes vietnámi utazást?!

2019. júl. 29. 11:03
 10/10 anonim ***** válasza:
@9 50 ezer forintból nem tudom, hogy milyen görögországi utat hozol ki, ha csak 4 ezer forintot számolok naponta szállásra meg 5-öt ételre és italra (ami már elég low budget), akkor majdnem 100 ezernél tartunk, nem számoltunk utazással meg kirándulásokkal, néha egy jobb vacsorával, 1-2 robogóbérléssel, 5-10 eurós napágy napidíjjal, ad absurdum egy kiadós lerészegedéssel, ami azért bőven becsúszik egy nyaraláson. 250k simán lesz a cech vége még elszállás nélkül is, a legutóbbi vietnámi 3 hetem repjeggyel került kevesebb, mint 300-ba, pedig több napon volt privát sofőrünk meg hasonló luxus dolgok.
2019. aug. 4. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!