Ti szoktatok rosszul lenni, ha külföldre/messze utaztok? Nem az utazás során értem, hanem hogy utána is megmarad a rossz érzés a gyomorban.
Figyelt kérdés
Én már sajnos többször tapasztaltam ezt, akár az egész hetes nyaralás alatt is. :/ Lehet valamit tenni ellene? Ilyenkor étvágyam sincs.2019. júl. 25. 16:47
1/9 anonim válasza:
Nem, ilyenkor madarat lehetne velem fogatni.
Én arra tudok gondolni, hogy félsz attól, hogy nem tudod kontrollálni azt, ami a távollétedben otthon történik, vagy sebezhetőnek érzed magad idegen környezetben. De ez csak egy tipp, neked kell kideríteni, hogy mi az, ami nyomaszt ilyenkor.
2/9 anonim válasza:
Nem. A világ legfantasztikusabb érzése számomra, amikor utazom, felfedezek új helyeket, megismerek új kultúrákat, kipróbálok új életeket, programokat és szerzek sok-sok élményt. Semmi nem okoz akkora boldogságot, mint az utazás. Több országban éltem és a honvágy fogalmát is csak hírből ismerem. Ott érzem otthon magam, ahol éppen vagyok, úgy érzem sosem voltak gyökereim, ami számomra nagy szabadságot jelent. A komfortzónát alapból egy végtelenül káros dolognak tartom, szóval folyamatosan feszegetem :) Egy kis önismerettel meg tudod érteni, miért érzel így, csak vissza kell vezetned az érzést a gyökereihez.
3/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy miért lehet ez, de pont azért bánt a dolog és szomorít el, mert én is nagyon szeretek utazni, és minden vágyam, hogy minél több helyre eljuthassak, de így...
2019. júl. 25. 17:47
4/9 anonim válasza:
Minél előbb kideríted, annál előbb tehetsz ellene. Először azonosítsd az érzést. Félelem? Izgalom? Hiányérzet? Honvágy? Valami más? Az utazás melyik pontján jelentkezik? Meddig tart? Mitől enyhül, mitől erősödik? Stb stb, egyre mélyebbre kell ásnod önmagadban, mert senki más nem fogja tudni megmondani, mi a baj.
5/9 anonim válasza:
Talán nem érzed magad biztonságban. Nem beszélsz nyelveket? Előfordult, hogy bajba kerültél külföldön? Esetleg otthon marad valaki, akiért aggódsz, ha nincs a közeledben? Valami komoly oka lehet a félelmednek.
Ha másképp nem tudsz ezen javítani, keress egy pszichológust!
6/9 anonim válasza:
Tavaly Görögországba voltam. Nem éreztem magam túl felelevenűlten, nem volt étvágyam, nem aludtam semmit szinte, minden apróság miatt elsirtam magam, és alig vártam hogy haza mehessek....
7/9 anonim válasza:
36 éves vagyok nagyon szeretek utazni, jártam 4 kontinensen, de most már csak akkor utazok ha muszáj. Nem tudom miért nem tudom kezelni a stresszt, még akkor sem ha utazási stresszről van szó. Tavaly Kanadából utaztam haza, az egész úton hánytam, leszálláskor vittek kórházba. Tavasszal kisebb nyaraláson voltam Ausztriában, olyan szinten fájt a fejem, hogy párszor elájultam. Mivel egyre több ilyen bajom volt, már tiszta stresszben vagyok, hogy mi lesz ha megint külföldön kell dokihoz menni, ha nem is tudok elindulni és a repjegy mindent feleslegesen fizettem ki stb. Szóval hiába mindenem az utazás, ha nem bírom, azért, hogy a hotelba feküdjek nem érdemes elmenni külfölre..
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Megpróbálok minél előbb rájönni, miért érezhetek így, de köszönöm a rávezetést. Aki pedig hasonló problémával küzd, kívánom, hogy sikerüljön megszabadulni tőle!
2019. júl. 26. 21:08
9/9 anonim válasza:
En neha szorongok egyebkent, mikor elutazom. De par nap utan mikor kiismerem a jarast, mar minden okes lesz. De ez mindig valtozo, hogy miert. Neha pl azert, mert ha hosszabb idore utazom el, nem tusom kontrollalni aninotrhon történik, mindig aggódom, hogy mi van ha nem latom mar oket tobbe. Szorongok, ha nincs mindenki velem, de ha velem vannak akkor is. Amugy jo modszer szerintem, ha kikoltozol egy masik krszagba akar dolgozni akar tanulni. Igy egy kicsit felvertezed sajat magad, es nem fogsz felni annyira a kulturalis sokktol. Persze minden helyszin tok mas es ido kell, mig az ember hozzaszokik az uj korulmenyekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!