Rio de Janeiroban és Sao Paulóban mit érdemes megnézni?
Októberben fogok menni.
Mit érdemes ill. megnézni és mit jobb kerülni. Milyen szállások megbízhatóbbak. Kb. mennyi pénz kellhet 2 hétvégére?
Újból én vagyok...
Milyen valutát érdemesebb itthon venni az utazás előtt? Euro, dollár, vagy elfogadják a forintot is Brazilíában a váltók? (Esélytelen, hogy vidéki magyar városban legyen brazil reál).
Másik kérdés: érdemes felkeresni és bejelenteni a látogatásunkat a brazíliai magyar konzulátuson, hogy szükség esetén legyen konzuli védelmünk? Hogyan tudom ezt megtenni? (Kiindulva a múlt heti gyilkolászásokból (is), elég félelmetes bárhova is elindulni.)
Bár nem ajánlott sok kézpénzt vinni, mivel még a legkisebb hotdogosoknál is lehet kártyával fizetni (visa electron a legelterjedtebb),USD-t a legérdemesebb.
Ami pedig a közbiztonságot érinti, aki Brazilba jön, az tudja, hogy itt a -biztonságos- kifejezés nem létezik.
-Ja, és még valami... ha tengerparti város is szóba jön, akkor Salvadort ajánlom, ellentétbe Rióval
Feltéve, ha nem elszemtelenedett amcsi turistákat akarsz látni ,ahogy visiitva szaladnak a rendőrbácsihoz, mert a 2000 eurós okostelefonjától megváltották....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!