Kezdőoldal » Utazás » Dél-Amerika » Melyik Dél-amerikai országba...

Melyik Dél-amerikai országba érdemes kivándorolni?

Figyelt kérdés

Itt elsősorban olyanra lennék kíváncsi, mint

1. éghajlat (nem a Wikipédia éves középhőmérsékleti adatai) pl. a levegő fülledtsége is érdekelne.

2. biztonság

3. elfogadás / befogadás (mennyire barátságosak)

4. lehetőségek magántanárként / nyelviskolai tanárként

5. árak (napi cikkek), lakhatás (albi), közlekedés

de ezen kívül is bármilyen infót szívesen veszek.

Spanyolul egyre jobban beszélek, az anyagi lehetőségek adottak. Az emigrálást kb 1 éven belül tervezem.

Elsősorban olyanok véleménye érdekelne, aki járt is eme országokban.

(Miért D-Amerika? Mert amúgy is emigrálni akarok, és tetszik a Latin-amerikai kultúra)

2015. aug. 22. 15:36
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
72%
Egyértelműen Argentína ;) Nem indokolom meg, úgysem kíváncsi rá senki.
2015. aug. 22. 15:57
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Én igen :-)

Kérdezőnek: milyen nyelvet tanítanál?

2015. aug. 22. 17:32
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is kíváncsi vagyok. Argentina mellett még Chile és Uruguay
2015. aug. 22. 17:35
 4/15 A kérdező kommentje:
#2: angol. babától nyugdíjasig. nyilván addig felhozom magam spanyolból olyan szintre, hogy tanítani tudjak :)
2015. aug. 22. 20:01
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
ha angol akkor mégse Argentína a Falkland szigeten miatt :D Első voltam ! :D
2015. aug. 22. 23:14
 6/15 anonim válasza:
43%
Egy Maxikói kisváros! Csak annyi hogy a munka! :(
2015. aug. 27. 21:25
 7/15 anonim ***** válasza:
69%

Én is gondolkozom rajta, odáig csak nem ér el az invázió.

Spanyol alapokat innen is lehet tanulni:

[link]

2015. szept. 2. 10:14
 8/15 anonim ***** válasza:
88%
Chile. Szerintem az a legcivillizáltabb az összes közül.
2015. szept. 11. 11:19
 9/15 anonim ***** válasza:
32%

Chilében a földrengések nagyon gázosak, bár tény, hogy civilizáltabb a többieknél.

Én amúgy, akármennyire szép és jónak tűnik Dél-Amerika azért nem vándorolnék ki oda, mert európainak szerintem egyszerűen gáz az ami ott van, a nyomornegyedek, a "mindig legyen nálad kp, hogy ha épp kirabolnak legyen mit odaadni" meg ilyenek. Azért a nem jó közbiztonság ott nem azt jelenti, mint itt. Én nem szeretnék olyan országban élni, ahol természetes, hogy kirabolnak, mert a szegények mást nem tudnak csinálni.

Ott meg amúgy a sok élő indián hagyomány is gáz, meg a korrupt rendőrség, rendszer. Pl. idióta indián hagyományok alapján ha nem a lakosság ver agyon, akkor a falusi bíró fog elítélni, ha nincs szerencséd, és senki nem hoz ki onnan. Nyilván ez leginkább az igazán szegény, elmaradott országokra, vidékekre érvényes, viszont épp ezeknek van meg ugyanekkor még a bája, a hagyományos, öregtisztelős, nőnek helyet átadós, identitásukra nagyon büszke levős stb. értékrendjével, mert modernék nagyon igyekeznek "nyugatiasodni" ott is, úgyhogy úgy is ugyanaz lesz a vége.

2015. szept. 14. 12:08
 10/15 anonim ***** válasza:
54%
Amúgy angolt tanítanak nekik az anyanyelviek. Azért ne gondoljátok már, hogy egy harmadik anyanyelvű valakit fognak alkalmazni angol tanításra, mikor anyanyelviből is van ám választék, nem is kevés.
2015. szept. 14. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!