Melyik Dél-amerikai országba érdemes kivándorolni?
Itt elsősorban olyanra lennék kíváncsi, mint
1. éghajlat (nem a Wikipédia éves középhőmérsékleti adatai) pl. a levegő fülledtsége is érdekelne.
2. biztonság
3. elfogadás / befogadás (mennyire barátságosak)
4. lehetőségek magántanárként / nyelviskolai tanárként
5. árak (napi cikkek), lakhatás (albi), közlekedés
de ezen kívül is bármilyen infót szívesen veszek.
Spanyolul egyre jobban beszélek, az anyagi lehetőségek adottak. Az emigrálást kb 1 éven belül tervezem.
Elsősorban olyanok véleménye érdekelne, aki járt is eme országokban.
(Miért D-Amerika? Mert amúgy is emigrálni akarok, és tetszik a Latin-amerikai kultúra)
Én igen :-)
Kérdezőnek: milyen nyelvet tanítanál?
Én is gondolkozom rajta, odáig csak nem ér el az invázió.
Spanyol alapokat innen is lehet tanulni:
Chilében a földrengések nagyon gázosak, bár tény, hogy civilizáltabb a többieknél.
Én amúgy, akármennyire szép és jónak tűnik Dél-Amerika azért nem vándorolnék ki oda, mert európainak szerintem egyszerűen gáz az ami ott van, a nyomornegyedek, a "mindig legyen nálad kp, hogy ha épp kirabolnak legyen mit odaadni" meg ilyenek. Azért a nem jó közbiztonság ott nem azt jelenti, mint itt. Én nem szeretnék olyan országban élni, ahol természetes, hogy kirabolnak, mert a szegények mást nem tudnak csinálni.
Ott meg amúgy a sok élő indián hagyomány is gáz, meg a korrupt rendőrség, rendszer. Pl. idióta indián hagyományok alapján ha nem a lakosság ver agyon, akkor a falusi bíró fog elítélni, ha nincs szerencséd, és senki nem hoz ki onnan. Nyilván ez leginkább az igazán szegény, elmaradott országokra, vidékekre érvényes, viszont épp ezeknek van meg ugyanekkor még a bája, a hagyományos, öregtisztelős, nőnek helyet átadós, identitásukra nagyon büszke levős stb. értékrendjével, mert modernék nagyon igyekeznek "nyugatiasodni" ott is, úgyhogy úgy is ugyanaz lesz a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!