Costa Ricában milyen az élet gazdasági, vagyoni tekintetben, mivel nem egyszer lett a világ legboldogabb országának minősítve?
Figyelt kérdés
Costa Rica nem az a kimondottan gazdaságilag élvonalas állam, de rendkívül nyugodt Közép-Amerikában és a múltjában sem voltak olyan tragikus események, mint a közeli Salvadorban, Guatemalában és Nicaraguában. A legboldogabb országnak tartják a világon, ehhez persze nem kell okvetlenül gazdagság és magas gazdasági teljesítmény. Akkor szegény, egyszerű, ámde boldog országként lehet jellemezni?tegnapelőtt 18:35
1/3 Gál Gábor 2024 válasza:
GDP PPP alapján Szerbiával van egy szinten.
2/3 A kérdező kommentje:
De ha az emberek mégis boldogok, akkor talán nem élhetetlen, mert a szegénység még nem jelent élhetetlenséget okvetlenül.
tegnap 09:51
3/3 anonim válasza:
Jártam Costa Rica-ban, és valóban egy élhetö oszágnak tünt. Egyedül a föváros, San José volt egy kicsit lehangoló. Egyre több külföldi költözik amúgy oda, digitális nomádok, gazdag amerikai nyugdíjasok vesznek ott házakat...stb. Szerintem a gazdag természet, a jó éghajlat sokat dob a boldogsági indexen, ami külön tetszett, hogy nagyon óvják a természetet, nem egy szemetes ország, ami latin-amerikai viszonylatban szerintem nagyon ritka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!