Dánia miért a világ legboldogabb országa?
Gazdagság, jólét, stb. Amúgy nyilván ott is szidják egymást a politikusok, csak ezek nem számítanak az országon kívül hírértéknek. Van azért árnyoldal is: Dániában ma is viszonylag magas az öngyilkosok aránya:
Persze,hogy a boldog országokban sok az öngyilkos.
Nekünk van 10 milliós lakosságunk,ebből nem mind ember tehát kevesebb.
És évente 50 öngyilkos lesz.
Évente x ember hal meg,mert az EÜ-be "kirándulni,unalmukból" mennek az emberek.
Hagyjuk már.
Miért baj az,hogy egészséges ételekkel van tele a hűtő,és nem kell aggódni hogy ki tudod-e fizetni a számláid,stb?
Anyagi jólét.
Dolgoztam Dániában 1 évet, sokkal kisimultabb voltam, és így boldogabb is tudtam lenni, mint itthon. Mert nem kellett azon pörögni minden nap, miből fizetem a lakbért vagy veszek enni, igazából az árakat se kellett néznem. Azért ez nagyon felszabaditó és így másra is marad kapacitás gondolni.
Hát először is meg kell nézni egy kérdőívet, hogy milyen kérdésekből állapítják meg a boldogsagi szintet. Ennek nagyon erős torzító hatása van.
De nyilván van hatása az általános neplelekre az anyagi jólétnek, a történelemnek, az ertekrendnek.
7-es vagyok, érdekelne, miért lettem lepontozva, mi ebben, ami nem tetszik?
A tippem hogy “akkor minek jöttél haza, menj vissza ha ott kolbászból van a kerítés” - ezeknek mondom hogy egyrészt fix idejű munkán voltam kint, másrészt én ott szeretek élni ahol a családom van.
#9 Amióta kint tanulok Stockholmban és megemlítem, hogy sokkal jobban érzem magam kint és jobb az élet, mindig megkapom, hogy minek látogatok egyáltalán haza miért beszélek magyarul stb :Dd Sajnos otthon az emberek ennyire negatívak, sok a rosszindulat, a skandináv országokban azért boldogak az emberek mert:
- a legmodernebb oktatási rendszer
- kiváló eü
- az emberek se nem tul gazdagok, se nem szegenyek, inkább az jellemző, hogy mindenki annyit keres amiből kényelmesen tud élni
- jó közbiztonság ( igen a rémhírek ellenére, Svédország teljesen biztonságos, Dánia méginkább)
- az emberek minden apróságnak tudnak örülni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!