Faranciaországba mennek az autómmal, határon kérik az autó zöld kártyját? Kell kölcsönadásit írni?
Figyelt kérdés
2013. nov. 5. 13:27
11/17 anonim válasza:
Nekem nyáron Magyarországon kérték a kölcsönszerződést a kocsiról, ami a tesómé. Eszembe nem jutott, hogy kelhet (szerintem nem is kell mondjuk), de mivel előtte tavasszal voltunk ugyanezzel a kocsival Montenegroban, oda pedig írtunk, a tesóm (pedig egy trehány disznó (ez most nekünk szerencse volt), így a kesztyűtartóban a millió behányt vacka között ott volt a szerződés.
12/17 anonim válasza:
Előző vagyok, szóval szerintem ha van kölcsönről papír nem baj. Mi azóta megírtuk három nyelven (magyar, angol, német) és a forgalmiban tartjuk biztos ami biztos alapon.
13/17 anonim válasza:
A lányomék Szeptemberben mentek ki a párjával Németországba az én tulajdonomban lévő autóval.A biztósitótol akinél meg van köve a felelöség biztósitás onnan kell kérni egy úgynevezett zöld kártyát.Ez bizonyitja hogy az autón van biztósitás.A kölcsönadási szerzödés az nem jó.Erre egy olyan hiteles okiratra van szükség ami legalább Német, Angol nyelvre le van forditva.Én ezt a papirt a Magyar Autó Klubtól szereztem be.Kell hozzá a forgalmi, a tulajdonos, és aki használja majd kint az autót.Persze el lehet menni a papirok nélkül is ahogy sokan irták, csak akkor van baj ha neagyisten balesetet szenvedünk.Remélem segitettem neked.
14/17 Zacky válasza:
A határ már megszünt tehát ott nem igazoltatnak de valószínű hogy autó pálya díj van mint horvátba és max a jogsit és a papírokat kérik. Külföldre sztem kellene a kölcsön kocsi igazoló lap mert hihetik azt h lopott mivel nem a te neveden van. :) De amúgy google a barátod tuti h írja :D
15/17 gungasam válasza:
Kölcsönadási papír a kölcsön kocsinál természetesen kell.Mindenhol,mindig.Nem a tied, igazold , hogy nem loptad el.
Itt is van egy kivétel,mint a legtöbb szabálynál.Amikor közvetlen családtagnak adják a kocsit(azonos a lakcímük a forgalmi és jogsi alapján kiderül)és nem viszik ki az országból akkor nem szükséges.
16/17 anonim válasza:
Érdemes írni egy kölcsönadási papírt angolul. A biztosítási zöld kártya a biztosítás meglétét bizonyítja, a biztosítód ingyen kiállítja. De határ már nincs, hacsak okot nem adsz rá kicsi a valószínűsége, hogy egyáltalán megállítsanak.
17/17 anonim válasza:
Rossz helyen parkolt - megesik. Kocsit elszállították. Nem volt róla papírja, hogy intézkedhet. Csak(!) az ügyintéző jóindulatán múlt, hogy végül kiadták az autót. Spanyolország.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!