Kezdőoldal » Utazás » Biztosítások » Balesetet okoztam az USA-ban,...

Balesetet okoztam az USA-ban, mit kell tennem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kiutaztam Kaliforniába, béreltem egy autót és belehajtottam a szalagkorlátba. Az autó bal oldala totálisan szétment. Nem volt biztosításom, az itthon kötött pedig erre nem terjed ki. Mit tegyek? Vagy egyáltalán mennyi a költsége ennek?

300 km-re történt a bérlési helytől, oda nekem kell vissza szállíttatnom, ez mennyibe kerül? Meg úgy általában, egy Toyota Corola javíttatása, ha kitört a bal oldali kerék, és tönkrement kb minden a bal első oldalán?

Kérlek válaszoljatok minél hasznosabban és gyorsabban, mert jövő héten már utaznék haza!

Köszönöm!

2011. szept. 18. 15:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Szerintem kulfoldi allampolgarnak nem adjak oda az autot biztositas nelkul. Olvasd at ujra a papirt es ilyeneket keress, hogy LDW-Loss Damage Waiver, PAI-Personal Accident Insurance, ALI- Additional Liambility Insurance meg hasonlokat. A szerzodesen, amit ala irtal es amirol kaptal egy masolatot rajta van, hogy a fenti biztositasok kozul melyiket fogadtad el illetve melyiket utasitottad vissza.

Ha visszautasitottad, akkor az all, hogy Declined, ha elfogadtad, akkor a dollarertek/nap van odairva.

De hivd fel a kolcsonzot, ha segitseget kersz es egy normalis ugynokot fogsz ki, akkor o elmond mindent.

Amugy az se mindegy, hogy milyen kartyaval foglaltad az autot. A Visa-nak meg talan az American Expressnek is van valami biztositasa, amit ilyen esetekben igenybe lehet venni. Nem art egy telefon a kartya kiallito bank fele.

2011. szept. 20. 01:56
 12/17 anonim ***** válasza:

Elozo vagyok, meg annyit, hogy a vontatasra a gatyad ramegy. Probalj berelni egy szallitmanyozo cegnel egy autot es egy trailert (peldaul Uhaul) es vontasd el magad a kocsit, felteve, hogy a ket hatso kerek meg uzemkepes, akkor egy dolly nevu trailerre rateheted a kocsi elejet es elvontathatod a kolcsonzohoz ugy hogy a kocsi a ket hatso kereken fut. Ha van ismerosod akinek van vonohorgos autoja, akkor csak a trailert kell kolcsonozni.

A javittatast felejtsd el. Nekem most volt egy elso ajto cserem, nekimentek, behorpadt a lemez es nem lehetett volna javitani 100%osra, igy a fenyezo az egesz ajtot kicserelte es 2700 dodoba kerult. Es ez csak az ajto volt (+ fenyezes), az uveg, a zar, az ablakemelo mechanika stb. nem is serult, csak a lemez.... Egy lokharito csere kb. 800-1300 korul van. A sarvedot es a futomuvet pedig inkabb ne is emlitsuk. Ebbol szerintem total lesz...

2011. szept. 20. 02:03
 13/17 anonim válasza:
mit golndolsz? ha egy ügyvédtől kérdezed ezeket nem vagy előrébb?
2011. szept. 27. 15:50
 14/17 okoska31 válasza:

nálunk is csak a kötelező az alap, és ha Te okozol balesetet, arra nem terjed ki a kötelező.

amikor én béreltem autót - nem Californiában, hanem Idaho-ban, akkor nem kértem a plusz biztosítást - mondjuk meg is úsztam baleset nélkül.

Viszont nekem adtak választási lehetőséget, hogy kérek-e? én úgy értelmeztem, hogy akkor az a Casco.

DE!

Tényleg majd a jogász meg a nagykövetség tud segíteni, mert nyilván nem egyszerű a kérdés...

2011. okt. 1. 13:24
 15/17 anonim válasza:
Mi történt azóta?
2011. okt. 4. 17:58
 16/17 A kérdező kommentje:

A bérleti szerződésen tényleg volt olyan opció, hogy kérek-e biztosítást. Hát annyira nem tudok jól angolul...ők meg mondták, hogy hol kell aláírnom, de a biztosításra nem tértek ki, így anélkül karambolóztam.

Eljöttem az USA-ból, azt tanácsolták, hogy ne béreljek nagyon az USA-ban autót és ha utazom Amerikába, ne California államban szálljak le és fel a gépre, hanem egy szomszédos államban.

Amúgy semmi jelzés nem érkezett a biztosítótól vagy a kölcsönzőtől...

2011. okt. 5. 18:12
 17/17 anonim válasza:
Szerintem gyorsan gyere haza, hagyd ott őket, nem biztos, hogy itt be tudják rajtad hajtani ezt a kárt.
2011. okt. 7. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!