Balesetet okoztam az USA-ban, mit kell tennem?
Sziasztok!
Kiutaztam Kaliforniába, béreltem egy autót és belehajtottam a szalagkorlátba. Az autó bal oldala totálisan szétment. Nem volt biztosításom, az itthon kötött pedig erre nem terjed ki. Mit tegyek? Vagy egyáltalán mennyi a költsége ennek?
300 km-re történt a bérlési helytől, oda nekem kell vissza szállíttatnom, ez mennyibe kerül? Meg úgy általában, egy Toyota Corola javíttatása, ha kitört a bal oldali kerék, és tönkrement kb minden a bal első oldalán?
Kérlek válaszoljatok minél hasznosabban és gyorsabban, mert jövő héten már utaznék haza!
Köszönöm!
A szerződésben az áll, hogy minden felelősség engem terhel. Az autó értéke 17.000 dollár. A rendőr azt mondta, elhagyhatom az országot, majd kiszámlázzák.
Ha a cégnek külön van biztosítása, és a biztosítójuk állja a javítást, akkor is rám terhelik a javítási költséget.
Totálkárosnak nyilváníthatják akkor is, ha csak a karosszéria és a kerék sérült, de a motor és a többi része nem?
Ha a cégnek külön van biztosítása, és a biztosítójuk állja a javítást, akkor is rám terhelik a javítási költséget?
(az előző hozzászólásomban ez kérdés volt)
Huhh, elvileg biztosítás nélkül autót bérbe adni nem lehet, szóval a biztosító állja a javítás költségét.
Nekem csak az egyéb felmerülő költségeket kell fizetnem.
PLusz próbálom hívni a nagykövetséget.
Valami nem stimmel!!
Már többször is béreltem autót az USA-ban!
Minden autónak van kötelezője amit kibérelsz!!
Minden esetben KÖTELEZŐ volt cascót is kötnöm pl. az Alamo-nál!!
A lényeg, hogy szerintem van biztosításod és át akarnak verni!!!!!
Most már tuti, hogy átverés, mert többen is, még a konzulátusról is azt az infót mondták, hogy biztosítás alap.
Köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!