Biztosítás megkötése külföldről?
Már Spanyolországban vagyok, és ki van váltva az európai TB, de kiderült, hogy szükségem lenne magánbiztosításra is...
Meg lehet-e kötni a biztosítást, ha már külföldön vagyok, és ha igen, hol érdemes?
Szerencsére a biztosítókban nem hülyék ülnek.
Kidobott pénz lesz, de tényleg a te dolgod.
Köthetsz, csak kártérítést tuti nem fogsz kapni. Ahogy fentebb írták kár trükközni, ki fog derülni, hogy hamarabb utaztál, mint ami a kötvényen van, így érvénytelen az egész. De kötéskor büntetőjogi felelősséged tudatában nyilatkozol is, hogy a megkötés időpontjában a biztosítottak belföldön vannak. Ez jó tanulópénz lesz neked :)
Esetleg ha bepróbálod, még biztosítási csalásért is felelhetsz ;)
Biztosítótól függ:
A külföldi tartózkodás alatt is meg tudom kötni az utasbiztosítást?
Van olyan biztosító, akinél igen, van akinél csak az utazás előtt, Magyarországon történt kötés esetén érvényes a biztosítás, ezt meg kell nézni a szerződési feltételekben. Azonban minden esetben igaz, hogy a káresemény megtörténte utáni kötés esetén a biztosító nem szolgáltat.
innen: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!