Miért drágább a biztosítás egy külföldről behozott autónál?
Figyelt kérdés
2004-es gyártmány, Audi. 2011-ben hozták be, azóta itthon van. Megadtam minden adatát, 48 ezer Forintra jött ki az éves biztosítási díj, magamra vonatkozóan. A Netrisk-en, és K&H biztosítónál. Ez volt a legolcsóbb. Meg is kötöttem. Utána kipróbáltam, hogy mi van ha már itt hozták volna forgalomba az autót 2004-ben, akkor már csak 32 ezerre jött ki. Semmi más változtatás nincs, többször is ide-oda állítottam ezt a paramétert, biztosan ez okot +16 ezres költséget. Miért? Miért számít az, hogy külföldről behozott autó volt? Ha mostanában hozták volna be, akkor még talán megérteném, de így, hogy 10 éve itthon van, egyáltalán nem.2021. máj. 4. 21:50
2/2 anonim válasza:
#1: miért lenne nagyobb a kockázat?
Én se értem ez miért szempont. Nekem is külföldről behozott, de már nem is én hoztam be, hanem így vettem magyar tulajtól. Nem tudom mivel vagyok így nagyobb kockázat mint egy teljesen ugyanilyen végig itthoni autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!