Ennyire rossz a helyzet Koreaban?
Szia!
1 évet töltöttem 16 évesen Japánban mint cserediák az AFS-szel.
Koreával kapcsolatban nem kell aggódni. Teljesen biztonságos ország. Nem adnak el prostinak és le sem bombáznak. Ésszel kell lenni, éjszaka nem mászkálni egyedül az utcán (amúgy sem engedik nagyon középiskolásoknak) de amúgy minden rendben.
Az egésszel kapcsolatban viszont nem ajánlom a fél évet. Tudom, ez a ti dolgotok, tudom, semmi közöm nincs hozzá, de nekem volt szerencsém egy egész évet tölteni külföldön és azt kell hogy mondjam, hogy kell az egy év. 6 hónap az pont annyi, hogy elkezd élvezni a helyet, hozzászokjál a nyelvhez és a kultúrához és túl tedd magad a kultúr shockon. Pont, amikor elindulna egy elképesztő növekedés akkor jönnél haza. Ha van rá lehetőséged, menj ki egy évre. Persze ez a családod anyagi hátterétől függ.
Ezen felül, ha beszélsz angolul akkor ajánlom az "Ask an AFSer" nevő Facebook csoportot. Sokan vagyunk benne, és régi diákok nagyon sokat segítenek újaknak.
Írj rám nyugodtan, ha kell még infó valamivel kapcsolatban.
Ha mégis kijutsz Dél-Koreába, csak egyre vigyázz, nehogy hozzáérj bárkihez is, pláne ne altájon, mert egyik olimpikonunk majdnem börtönbe került emiatt, zaklatásért. A háziállatokat se símogasd, pláne ne a makákókat, mert azoknak is vannak jogai.
Dél-Korea és Észak-Korea közt nem fog valószínűleg katonai konfliktus lenni, mivel Kína után Észak-Koreában van a világ második legnagyobb ritkaföldfém készlete, ami a hadiipar, űrhajózás, csúcstechnológiák gyártásaihoz szükségesek. Ezért találkozott Trump az óriásbébivel, nem a nagy megbékélés miatt. Amerikának és a háttérhatalomnak kell az Észak-koreai ásványkincs.
Ismereteim szerint az ottani erkölcsök nem ismerete nagyobb veszélyt jelent ennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!