Ha zsidónak vallom magamat, és ismerem a zsidó kultúrát, de nem zsidónak születtem, akkor is a Hazatérési Törvénye alapján gyorsítottam kapom meg az állampolgárságot?
A második nem mond teljesen hülyeséget de azért kicsit nem Leningrádban hanem Moszkvában és nem osztogatnak hanem fosztogatnak szaga van. Semmilyen szertartásra nem kell járni, egy rabbi által kiállított levél mindössze a zsidó leszármazás nem a zsidó vallás dokumentálásához szükséges:
Magyarul
> A bevándorlási (visszatérési) törvény értelmében egy nagyszülő zsidóságát kell igazolni az Izraelben való letelepedési kérelem benyújtásához.
Ennyi! Többféleképpen is lehet, ezen az oldalon a Magyarországról elfogadott okmányokat sorolják,
itt már a rabbi elő sem kerül, csak a hitközség. Nekem édesanyám anyakönyvi kivonatán rajta van három betű: izr. és ennyi elég is lenne ha valaha Izraelben akarnék letelepedni.
Izrael állam szerinti alijázás szerint nem.
A hálákhá (ortodoxia) szerint nem.
Az irányzatom szerint (nem-ortodox) sem.
Üdv!
(Ui: Ha csak az állampolgárság miatt "kell zsidónak lenned" ,akkor nem fogják megadni ,kivéve ,hogy ha az egyik nagyszülőd hálákhikusan zsidó)
6-os vagyok:
A legfontosabbat elfelejtettem ,csak az ortodox betérést fogadja el az állam és a rabbinátus is.
Szívesen. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!