Ha valaki betér a zsidó vallásba, és kitelepül Izraelbe, annak szintén megadják a letelepedési engedélyt, és automatikusan az állampolgárságot?
Nem, nem akarok betérni, csak érdekelne.
Aki mondjuk betér sikeresen a zsidó vallásba, az automastikusan megkaphatja az izraeli állampolgárságot, ha kitelepül?
Ahhoz bizonyítanod kell, hogy zsidó származású vagy.
Náluk azt ismerik el zsidónak, akinek legalább az édesanyja zsidó származású. Ha apai ágon vagy, akkor olyan, mintha nem lennél az (az anya mindig biztos).
Én úgy tudom, hogy fel sem veheted.
Egyik barátnőmet foglalkoztatta a gondolat, hogy visszatér a gyökereihez. A nagymamája túlélte a koncentrációs tábort és így az apukája által zsidó származású ő is.
Egy darabig próbálkozott Pesten néhány zsinagógában, de mivel csak apai ágon zsidó, a törvények szerint nem számít annak (vagy teljes értékűnek, sajnos nem tudom pontosan). Amúgy szó szerint szét lett gyilkolva a pesti közösség, úgyhogy belefáradt és hagyta az egészet.
Itt teljesen pontosan le van írva: [link]
Ajánlom figyelmedbe az utolsó sort, abban ott van a kérdésedre a válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!