Van rá bármilyen esély hogy az ember lánya kijusson Japánba?
1. Megfelelö szakmát tanulni, pénzt gyüjteni.
2. Megtanulni japánul, illetve az ottani kultúrát nagyon alaposan megismerni.
3. Megszervezni az ottani útvonalat, programokat és venni egy repülöjegyet.
Megjegyzés: az elsö két pont a problémásabb, a harmadik már egyszerü, ha azok teljesítve vannak.
Ismerem a kultúrát, nagyon szeretem Japánt! :)
Milyen szakmára gondolsz?
Nem mondom hogy turistaként akarok kinenni mert ha lehet, minden lehetőséget megragadok hogy ott lehessek minél több időt.
Miért valószínütlen az itthoni szakmában ott elhelyezkedni?
Japánban még annyira se mennek így a dolgok. Ott nehezebb munkát vállalni mint Amerikában.
Ha annyira ismered a kultúrájukat akkor tudhatnád, hogy az idegen tájakról odavetődött népségek nem éppen a kedvenceik.
Munkát csak akkor vállalhatsz ott, ha:
1) folyékonyan tudsz japánul, és a japán nyelv csak az első 30 évben nehéz, utána megy már magától is.
2) Olyan végzettséged van, ami kell nekik.
3) És a legfontosabb hogy az ottani szabályok értelmében csak akkor ajánlhatnak neked munkát, ha arra a posztra nincs helybéli japán akit felvehetnének. Tehát csak akkor mehetnél ha minden kötél szakad egy ottani munkáltatónak és égető szüksége lenne rád.
És ha nincs aláírt munkaszerződésed, akkor nem kapsz munkavállalói vízumot se. Letelepedési engedélyről meg abban az országban ne is nagyon álmodj.
Jajj már mit kell nekem esni, a kultúrának semmi köze ahhoz hogy ki mehet oda s hogyan.
Annyit tudtam hogy nem igazán szeretik a külföldieket.
Utolsó: Àlmodni szabad ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!