Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Beijingben (Kína) milyen az élet?

Beijingben (Kína) milyen az élet?

Figyelt kérdés

Nyáron szeretnék ellátogatni Bejingbe, hogy felmérjem a terepet. Ugyanis szeretnék kiköltözni és ott élni (dolgozni, stb). Viszont nem nagyon ... sőt szinte semmit nem tudok kínaiul. Kérdezgettem embereket és azt mondták, hogy nagyon sok kínai nagyvárosban beszélnek angolul. Ez mennyire igaz? Eltudnék ott helyezkedni úgy, hogy alapfok illetve középfok között beszélek, írok, olvasok angolul? Meg-e tudnék ott élni Biztonsági Őrként?

Sokat gondolkodtam azon, hogy hova lenne érdemesebb Anglia vagy Kína... az utóbbit jobban szeretném már csak a kultúrájuk miatt is.

Az értelmes, segítő válaszokat előre is köszönöm.

2013. okt. 6. 13:56
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
74%
9: Kína bizony mára nagyon drága lett.
2013. okt. 6. 22:40
 12/22 anonim ***** válasza:
89%

1. Kínai nyelvtudás nélkül nem lehet elindulni, nagyon kevés kínai beszél használhatóan angolul. Ha nem tudsz kínaiul, semmit nem tudsz egyedül elintézni, a külföldi élet nem azt jelenti, hogy az év 365 napján turista vagy és mindenki elmezően mosolyog, ha több évnyi otttartózkodás után is csak egy bárgyú köszönésre futja.

2. Munkavállaláshoz engedély kell, amit jelenleg csak legalább alapszakos egyetemi diploma esetén adnak meg külföldieknek.

3. Kína nem csak egzotikus hely, amelyiket jól lehet mutogatni a Discovery Channel főzös műsoraiban, hanem egy fejlődő ország, ami túlnépesedett, szenyezett, az élelmiszerek minősége nem mindig kifogástalan. Addig szép minden, amíg nem kell kórházba menned vagy nem támad rendőrségi ügyed.

4. A biztonsági őrök oft sem keresnek többet.

2013. okt. 7. 19:36
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
én voltam Pekingben, és nagyon kevesen beszéltek angolul.
2013. okt. 7. 22:06
 14/22 lencsefőzelék ***** válasza:
62%

Beijing -> Peking

Eltudnék -> El tudnék

Meg-e tudnék ott élni -> Meg tudnék-e ott élni

meg-e lehet ott élni -> meg lehet-e ott élni

Biztonsági Őrként -> biztonsági őrként

Először talán magyarul kellene megtanulnod...

2013. okt. 8. 00:45
 15/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értelmes, segítő válaszokat.

Az utolsónak meg a többi kötekedős magyar "gyökérnek" meg csak annyit mondanék, hogy menjenek a fenébe.

2013. okt. 8. 09:10
 16/22 anonim ***** válasza:
86%
#15 a fenéből üzenem, hogy téged is ide várunk (amikor a tudatlanság agresszivitással párosul)
2013. okt. 8. 11:48
 17/22 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem én vagyok a te embered.

Éltem és dolgoztam Oxfordban, Londonban, jelenleg pedig Kínában élek. És képzeld, az egyik legjobb barátom Beijingi.

Csak angolul nem fogsz boldogulni, ha van jó nyelvérzéked akkor viszont nem kell aggódni.

Nyelvtani szempontból nagyon könnyű a kínai nyelv!

Az írásjelek memorizálása se vészes, az írás viszont az!

De ne aggódj, a Pinyit gyorsan le tudod memorizálni, és írni úgyis csak számítógépen vagy telefonon fogsz.

2013. okt. 27. 23:53
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Kína amúgysem olyan drága hely (kivéve a repülőjegy).....

Hat en nem ezt tapasztaltam... Peldaul a lakas nagyon draga. Nincsen rendes szakkepzettseged, nem ismered a nyelvet. Turistakent korulnezhetsz, tapasztalatot szerezhesz. Deee Maradj a mamad mellett

2013. okt. 28. 04:03
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

#17 "Szerintem én vagyok a te embered."

A kerdezonek: betyar szerencsed van. Talaltal egy szemelyt aki tobb orszagban, jelenleg Beigingben is biztonsagi or.

2013. okt. 28. 04:11
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Sok szerencset kivanok, de en talan olyan aprosagon is aggodnek, hogyan fogom a vizsgat letenni fegyveres ornek kinaiul
2013. okt. 28. 16:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!