Bahreini (tranzit) vízum?
Sziasztok!
Készülök Indiába repülővel, Bahreini átszállással. Bahreinba Turkish Airlines vinne, majd onnan Air India Express. Tehát nem egy légitársasággal mennék. Szeretnék Bahreinben eltölteni egy kis időt (2-3 nap, pontosabban 40-60 óra).
A Külügyminisztérium honlapján annyiféle vízumról írnak, hogy ez nekem így teljesen átláthatatlan. Ilyen rövid tartózkodásra hol és hogyan érdemes vízumot vagy tranzitvízumot kérni? Mi a legolcsóbb mód? Ha már ott vagyok, akkor nem szeretnék 1,5-2,5 napot a reptéri tranzitban ülni...
Köszi!
Tranzitban be sem lépsz az országban így nem hinném hogy kell tranzit vízum.
Viszont...az utad elégé megvan bonylítva.
Gondolom BP-Istanbul, majd Istanbul-Bahrain és onnan még India?
Egy átszállást minimum ki lehet iktatni, de te tudod.
Köszi a gyors választ!
+1 átszállás nem annyira vészes. Néztem még Dubait is, de oda meg vagy nagyon drága a vízumot intéző Emirates repülőjegye, vagy ha Wizz géppel megyek, akkor a vízum nagyon drága és nehézkes. A bahreini vízumot viszont nem tudom, hogy működik 1-2 napra, ezért a kérdés. Qatar az egyszerű, de oda hazaúton jönnék.
Bahreinben konkretan meg nem jartam, de azt tudom, hogy ugyanaz a vizum szisztema, mint Katarban volt regebben (szerencsere ott mar fel lehet venni a hataron is a vizumot, hurra). Szoval a legegyszerubb es leggyorsabb modja a turista vizumnak, ha Bahreinben foglalsz szallodaban szobat, olyan helyen, ahol foglalkoznak vizumugyintezessel is, ok lesznek a "szponzoraid". Kifizeted a szobat, kikuldod az utleveled es a repulojegyed scannelt valtozatat es elintezik neked a vizumot. Vannak meg kinti utazasi irodak is, akik foglalkoznak vizum ugyintezessel, de ha ugy is ott akarsz ejszakazni, akkor mar egyszerubb a hotellel elinteztetni az egeszet.
Katarba rendszeresen igy jartam ki, nem volt semmi gond.
Ja, es a tranzit vizumot ne kerd, mert azzal nem hagyhatod el a repter teruletet. 3 napos turista vizumot fognak neked intezni.
kozben ezt talaltam neked, van rajta szalloda lista es utazasi iroda lista, de nem csak ezek foglalkoznak vele, szerintem probalj egy olcsobbat keresni a booking.com-on, en ott szoktam foglalni
Drága az Emirates repülőjegye??
Szerintem meg pont hogy olcsó..én évente 2-3 alkalommal repülök rokonokhoz Ausztráliába, oda vissza economyra átlag 1230-1250 EUR-ra jön ki. És nézd meg a távolságot...
Bécs-Delhi-Bécs (Dubai csatlakozás) október végére dobott ki nekem olyat hogy economy oda-vissza 659 EUR, adókkal.
Ha ez drága, akkor nem ajánlok egy long haul útvonalat sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!