Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Dél-Koreában, Japánban és...

Dél-Koreában, Japánban és Thaiföldön mennyire rasszisták a helyiek?

Figyelt kérdés

Ha kimennék orvosként ezekre a helyekre (még nem döntöttem el) befogadnának ha beszélem a nyelvüket?

Kinek van tapasztalata?

2013. szept. 22. 18:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
68%

Dél-Koreában a legrasszistábbak, ők még az Észak-Koreai menekülteket is utálják, mert nem szerintük nem elég modernek és nem dolgoznak elég gyorsan. Japánban valamivel jobb a helyzet, de az is híres a rasszizmusról, kb. úgy bánnak a külföldi munkavállalókkal, mind a Náci Németország a "Fremdarbeiter"-ekkel akiket behívatott dolgozni, aztán elzárva tartotta őket a német társadalomtól.

Talán Thaiföld a legtűrhetőbb, Japánhoz és Dél-Koreához képest nagyon kozmopolita, modern gondolkodású, liberális ország, az emberek kedvesek, nyitottak, csak azt nem szabad elfeledni, hogy nem demokrácia, hanem diktatúra (királyság van, kb. olyan, mint nálunk Mátyás alatt) és ha rosszat mondasz a királyról, akár börtönbe is zárhatnak.

2013. szept. 22. 18:55
 2/13 anonim ***** válasza:
62%
mert szerintük nem elég modernek*
2013. szept. 22. 18:56
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm,ment a zöld kéz!
2013. szept. 22. 19:14
 4/13 anonim ***** válasza:
A másik két országot nem ismerem, de Japánban nem rasszisták az emberek. Befogadni és közülük valónak tekinteni nem fognak (vagy legalábbis ahhoz hosszó idő és nagyon jó nyelvtudás stb kell), de nem fognak kiutálni, azaz normálisan és udvariasan kezelnek.
2013. szept. 22. 21:22
 5/13 anonim ***** válasza:
Kizárt dolog, hogy befogadjanak, és bizalmi állást űzz, ezeken a helyeken. Ha kapsz is állást egy kórházban, sosem leszel közéjük való picit sem. És nem úgy mint Németországban vagy Angliában. A mentalitásukat sem fogod érteni. A szavakat talán, de a poént már nem. Ufo lennél kint, hidd el.
2013. szept. 22. 22:05
 6/13 anonim ***** válasza:
51%

1 meg 5 nagyon nem tudja miről beszél, gondolom csak olvasták az ilyen (szörnyen hiteles) híreket a ki tudja milyen hitelességű oldalakon.

Az hiszi azt, hogy munkatábori szintű kirekesztés van Japánban, aki még életében nem járt ott. Udvariasak, bár távolságtartóak is. Orvosként a legjobb esélyed kutatni menni, ott el sem várják (azonnal) az anyanyelvi szintű nyelvtudást, sőt semmilyet sem, az angol elég és rengeteg egyetem szívesen fogad európai kutatókat, mert presztízs a számukra. Egy barátom már negyedik éve kutat hasonló területen Japánban és imádja.

2013. szept. 22. 22:54
 7/13 anonim ***** válasza:
Én thaiföldön voltam, nem Japánban az igaz. De egy európai sosem lesz távol-keleti. És ahogy nézem te sem elsőkézből vagy ilyen "okos".
2013. szept. 22. 22:57
 8/13 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm!
2013. szept. 23. 16:29
 9/13 anonim válasza:
Egy francia ismerősöm azt mesélte (aki koreában volt ösztöndíjas egyetemen és sokat utazik), hogy japánban sokkal távolságtartóbbak, koreában (ha beszéled a nyelvet persze), nagyon hamar megbarátkoznak veled, és szeretik a külföldieket. Ellenben Japánban előfordult hogy járdát váltottak, ha vele mentek szemben, attrocitása viszont ott sem volt.
2013. szept. 24. 12:31
 10/13 anonim válasza:
Koreában az emberek nagyon rasszisták,egyik barátom koreai és voltam meglátogatni igaz csak 3 napot voltam az alatt nem volt semmi gáz viszont az ott élő külföldiek mesélték hogy felsőbbrendűnek tartják magukat a koreaikat (xD) és munkahelyre is előbb vesznek fel egy alacsonyabb képzettségű koreait mint egy magasabb végzettségű külföldit. Japánról nem tudok nyilatkozni de szerintem ugyanez a helyzet
2013. szept. 24. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!