Érdemes Japánba költözni?
Nem minden a japánnyelv. Japánban nagyon sok ember van aki tud japánul, van szakmájuk, gyakorlatuk, és japánok..
Nem egy befogadó ország, csak a nagyon jó szakembereket fogadják be.
Én 1 évig éltem japánban a férjemmel aki született japán. Még úgy is, hogy nagyon jó angol tudásom van, gyakorlatom, szakmám van, csak azért tudtam dolgozni part-time-ban mert az egyik unokatestvér felvett a kis üzemébe...
Szóval azt hogy tanulod a japánnyelvet az nagyon jó.. Soha nem hátrány ha az ember több nyelven tud kommunikálni. De ha kint akarsz élni, többet kell érte tenni. A fiúk tetszenek nagyon kevés...
Csak nyelvtudással nem kapsz letelepedési engedélyt, ha komolyan gondolod akkor valamilyen világszintű hiányszakmát tanulj. Orvos, magasan kvalifikált mérnök, keresett természettudományok, fel tudj mutatni olyan eredményt, amivel be fognak engedni.
Vagy cserediákként is kimehetsz, de akkor nem biztos, hogy maradhatsz. Esetleg férjhez mész :)
Egyébként teljesen más világ, más szokások, más kultúra, a munkahelyi morál is elég durva, a nők pedig ott még mindig a férfiak mögött vannak, jobban elválnak a nem szerepek.
Én is sokat gondolkozom ezen, japán származású vagyok, valamennyit beszélek japánul és diplomám is van, csak azért nem könnyű belevágni, annyira más ott minden, én meg inkább a megszokott dolgokat szeretem, itt nőttem fel. De aztán lehet egyszer kattan valami és megyek, egyelőre megvagyok.
Ne haragudj,de ha Japánra gondolok,nekem a rengeteg ember,a szennyezettség és a halál jut eszembe. A sok ételmérgezés és hasonló szörnyűségek.. :(
Ja és nekik van a legkisebb kukijuk.
Hoppá,ribijelző a láthatáron,kedves tiniringyó 9-es!!
Én meg csatolnék egy számot a képhez ;) :
Mi tetszik a fiúkon?:D
Az ágyban önzőek és felülkerekedőek, csak egy eszközként tekintenek a nőre. A japánok nem tisztelik a nőket. Ráadásul bocs, de még kicsi is nekik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!