Japánba költözés?
Ez csak egy előre feltett kérdés:
Nekem nincs japánba senkim, de tervezem hogy a nyelvet megtanulom, mert kint szeretnék élni.
Milyen módon lehetne megoldani? Vagy esélyem sincs ismeretség nélkül?
Még tanuló vagyok, lassan meg lesz a szakma amit valszeg nem használhatnék kint mivel adóval kapcsolatos dolgos stb tanulok kint meg gondolom totál más törvények vannak stb...
Japánba vízum kell.
Ezenkívül jelentős kezdőtőke, ugyanis mind a szállás, mind az élet (étel, közlekedés) rettenetesen drága. A sima vízum 3 hónap, de azzal nem vállalhatsz munkát.
Munkavállalói vízumot kell kérvényezned, és szinte kizárt, hogy megkapod. Ahhoz innét kell előre lefixált munkát találnod Japánban - igen, ismerős nélkül vagy valamilyen különleges szakmai képzettség nélkül tényleg lehetetlen szinte.
Igen, az adóval kapcsolatos szakmád kint használhatatlan.
Sok szerencsét.
Szinte semmi esélyed sincs. Talán házassággal letelepedhetsz kint (nem tudom, hogy van ez), de még ha így is van, nyelvtudás nélkül semmi esélyed sincsen munkát szerezni.
Esetleg Japán magyar nagykövetségén kaphatnál állást, ha olyan végzettséged és ismereteid vannak, de ez sem túl esélyes.
Hany eves vagy?
Jelentkezz esetleg egyetemre, ha tudsz. Diakkent konnyebb vizumot szerezni altalaban, mint munkavallalokent. Penz persze igy is kell rengeteg.
Ui. Kina is Azsiaban van, nem tudom miert mindenki Japan-manias. Itt Kinaban is elet az elet, a nagy varosok fejlettek, a kinai is eleg erdekes nyelv.
Kínai nyelvet utálom nem tudom miért japán meg (Szerintem) hasonló a magyarhoz.
Sajnos az a baj hogy nem vagyok kitűnő tanuló sem(2-3)sajnos
Kor meg 20 év
Ilyen hülyeségeket légyszíves ne írj, hogy a magyar hasonlít a japánra.
Egyébként én japán szakon végeztem, kitűnő érettségivel + nyelvvizsgákkal, emelt szinttel lehet csak bekerülni.
A kínais válaszadónak üzenem, hogy szerintem szép a kínai nyelv, de a japánnál sokkal bonyolultabb mind a beszéd(tonalitás), mind az írásrendzser (a japánok jóval kevesebb kanjit használnak ugye és lustaság vagy a kanji nem ismerete esetén ott a hiragana), úgyhogy én nem csodálom, hogy nem annyira vonzó sokak számára. Na meg azért kína nem ANNYIRA fejlett, vonzó, modern ország.
6# ,,,,,,,,,,,,,,,,,,........... tessék válogass
7# pedig szerintem igen (megmagyarázni hogy miért nem tudom)
Szerintem itthon tanulj valami hasznosat amivel kint is el tudsz helyezkedni, mérnök, orvos, értelmesebb természettudomány, mivel nagyon megválogatják, kit engednek be, csak a "hasznosnak" ítéltek telepedhetnek le.
Amivel sokan próbálkoznak az a cserediák-program, középiskolában is létezik ilyen, esetleg ha a humán szakok érdekelnének tanulj valami nemzetközi kapcsolat-gazdaság szakon, ezeken is lehet próbálkozni a cserediák-programokkal.
De ezekhez ugye jól kell tanulni és a kint töltött pár hónap után még nem telepedhetsz le, de talán jobbak lesznek az esélyeid.
7-es: már hogy lenne a kínai egyszerűbb kiejtésben?
Én 2 évet éltem Japánban, és valóban vannak hasonlóságok a magyar és a japán nyelv között, főleg kiejtésben. Sőt, a magyaroknak még egyszerűbb is mint más nemzetiségűeknek, mivel az összes japán hang szerepel a magyarban is (visszafele már nem igaz) és ugyanolyan 'tisztán' beszélnek, mint mi. Én egy picit finomítottam rajta (fogékony korban kerültem ki) és mindig megkaptam, hogy minimum félig japán vagyok mert nincs akcentusom. :)
A kérdésre visszatérve sajnos igaz, hogy ha nem tudsz ösztöndíjjal kikerülni, vízumot szerezni szinte lehetetlen. Általában itthonról nem találsz állást, viszont ha kimész, és valahogy találsz egyet, vissza kell jönnöd Magyarországra megcsináltatni a vízumot, kintről nem lehet. Tehát hacsak nem vagy nagyon gazdag, akkor sajnos felejtős. Nagyon szigorúak, és ezért is botlasz csak hébe-hóba külföldibe.
Én nem szeretném összetörni az álmaidat, azt javaslom keresgélj ösztöndíjakat, de ne magyar oldalakon, és ha lehet, akkor specifikusan keress rá. (pl egy bizonyos egyetem bizonyos szaka, néha úgy el vannak rejtve az ilyen lehetőségek az internet legmélyebb bugyrába:)
Sok sikert, legyél kitartó és sikerülni fog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!